Китайският парламент почти единодушно прие решение, което прави възможно одобряване

...
Китайският парламент почти единодушно прие решение, което прави възможно одобряване
Коментари Харесай

Китайският парламент одобри спорния законопроект за националната сигурност в Хонконг

Китайският парламент съвсем единомислещо одобри решение, което прави допустимо одобрение на противоречивия законопроект за националната сигурност в Хонконг. Той бе квалифициран в отговор на всеобщите митинги в някогашната английска колония предходната година, съобщи Франс прес.

Резолюцията беше призната с 2878 гласа " за ", един " срещу " и шест " въздържали се ". Тя дава мандат на Постоянния комитет на Народното събрание да изготви текста на законопроекта, който ще стане част от конституцията на Хонконг, като по този метод се заобикаля хонконгския парламент.

Планираният законопроект провокира активизиране на митингите в китайската полуавтономна област и задейства развой на наказания от страна на Съединени американски щати. Вашингтон съобщи, че това решение на Пекин ще се отрази на статута на Хонконг като интернационален финансов център.

Готвеният закон заобикаля локалното законодателство на Хонконг и планува санкции за дейности, които се считат за застрашаващи националната сигурност или дестабилизиращи държавната власт в тази територия, като фракционизъм, подривна активност, подготовка или поръчване на терористични прояви, както и дейности на задгранични сили, които съставляват интервенция във вътрешните каузи на Хонконг. В текста се позволява също органите на централното държавно управление да отварят свои представителства в Хонконг в региона на националната сигурност.

Според източник на в. " Саут Чайна морнинг пост " правенето на текста може да отнеме две седмици, а законът да влезе в действие още през август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР