Китайският магнат Уанг Джиан, който е съосновател и председател на

...
Китайският магнат Уанг Джиан, който е съосновател и председател на
Коментари Харесай

Загина шефът на китайската компания, спечелила концесията на летище Пловдив

Китайският магнат Уанг Джиан, който е съосновател и ръководител на гигантския китайски конгломерат HNA Group ( " Хайнан груп " ), е умрял след случай във Франция, оповестиха от компанията в сряда. 57-годишният Уанг Джиан е паднал в Прованс, където е бил на бизнес посещаване, се споделя в известието.

Полицията в Прованс съобщи, че той е паднал от стена висока 15 метра в село Бонийо, до момента в който си е правил фотография. Бизнесменът е бил част от туристическа група, която е разглеждала регион Воклюз в Прованс. " Той застана на ръба на един дувар, с цел да хване и фамилията си и да се снимат дружно " , споделя полицейски началник Юбер Мерийо, представен от Ройтерс.

Полицията не счита, че гибелта му е съмнителна.

Уанг спомага за това " Хайнан груп " да стане една от най-големите компании в света с активи в авиацията, туризма и финансите. Компанията има огромни дялове в " Дойче банк ", хотелската верига " Хилтън ", небостъргачи в Лондон и прочие За нея работят над 400 000 души по целия свят. В момента " Хайнан " е в развой на продажба на някои от интернационалните си активи, с цел да ограничи вътрешния си дълг, насъбран при бързата агресия през последните години, отбелязва Би Би Си.

Китайската компания завоюва през март т.г. състезанието за концесия на летище Пловдив дружно с " Пловдив Еърпорт Инвест ". Консорциумът се ангажира да влага 79 млн. евро за концесията, чийто период е 35 години. Впоследствие " Хайнйн " разгласи желание да удвои инвестицията до 150 милиона евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР