Китайският лидер Си Дзинпин каза на руския президент Владимир Путин

...
Китайският лидер Си Дзинпин каза на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Си похвали задълбочаването на доверието между Китай и Русия в разговорите с Путин

Китайският водач Си Дзинпин сподели на съветския президент Владимир Путин в сряда, че " политическото взаимно доверие " сред техните страни " непрестанно се задълбочава ", оповестиха държавните медии в Пекин.

Той също по този начин прикани за взаимни старания на Китай и Русия за „ отбрана на интернационалната правдивост “ и „ правдивост “, сподели държавната осведомителна организация Синхуа, приветствайки „ тясната и ефикасна стратегическа съгласуваност “ сред техните две страни.

„ Двустранна търговия размерът доближи исторически връх, който напредва към задачата от 200 милиарда щатски $, сложена от двете страни “, добави Си.

Китайският водач означи също, че се е срещал с Путин „ 42 пъти през последните 10 години и (бяха) развили положителни работни връзки и надълбоко другарство ".

Пекин тази седмица е хазаин на представители на 130 страни за конгрес по отношение на самодейността " Един пояс, веднъж ", големият търговски и инфраструктурен план на Си.

На върха на описът с посетители е Путин, който е на първото си пътешестване до огромна международна мощ, откогато нахлуването на Москва в Украйна хвърли режима му в интернационална изолираност.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Русия, като обменът сред нациите доближи рекордните 190 милиарда $ последно година, демонстрират данни на пекинската митница.

Пекин си навлече рецензии от западните страни за позицията си по отношение на войната в Украйна, за която Китай упорства, че е безпристрастен, макар че отхвърля да подлага на критика нахлуването на Москва.

В Пекин Путин е на задача за подсилване на към този момент мощната връзка с неговия комунистически комшия, макар че специалистите споделят, че Москва от ден на ден е младшият сътрудник в връзките.

Войната, която бушува сред Израел и палестинската въоръжена организация Хамас, също надвисва над форума.

( AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР