Китайският Lehman Brothers КомпанииS&P обяви Evergrande за неплатежоспособенКомпанииEvergrande пак е

...
Китайският Lehman Brothers КомпанииS&P обяви Evergrande за неплатежоспособенКомпанииEvergrande пак е
Коментари Харесай

Китайската Evergrande вече доставя първите си електромобили

Китайският Lehman Brothers КомпанииS&P разгласи Evergrande за неплатежоспособенКомпанииEvergrande отново е на ръба на банкрута
Китайската Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd започва дълго чаканите доставки на електрическите си коли. Става въпрос за модел Hengchi 5, чиято цена е към 24 хиляди $. Първите 100 клиента ще получат колите си в събота, оповестява Reuters, базирайки се на публично известие на компанията.

Дъщерното сдружение е част от мощно задлъжнелия строителен бизнесмен China Evergrande Group. Компанията се стреми да преориентира главния бизнес на групата от недвижими парцели към автомобилния бизнес през идващото десетилетие, като възнамерява да създаде 1 милион транспортни средства до 2025 година

Производството на електрическите автомобили започва в цех в северния град Тиендзин предишния месец. Evergrande New Energy Vehicle Group съобщи, че ще стартира всеобщо произвеждане на втория си електрически модел през първата половина на 2023 година, а на трети - през втората половина на идната година.

Припомняме, че в края на предходната година Агенцията за кредитен рейтинг S&P Global разгласи през днешния ден китайския колос при недвижимите парцели Evergrande в несъстоятелност. Дългът на компанията възлиза на над 300 милиарда $.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР