Китайският гигант от стоманодобивната индустрия Haitian започна строеж на фабрика

...
Китайският гигант от стоманодобивната индустрия Haitian започна строеж на фабрика
Коментари Харесай

Китайски гигант за стоманодобив започва работа по завод за €100 милиона в Сърбия

Китайският колос от стоманодобивната промишленост Haitian стартира градеж на фабрика в Рума, Сърбия, оповестява SeeNews. Инвестицията е в размер на €100 милиона и е една от най-големите в страната напоследък. Компанията е най-големият международен производител на машини за леене на стомана с над 50 000 създадени инжекционни машини през 2022 година и годишна продажба от над €2 милиарда.

В Сърбия производителят ще работи посредством новоучредено сдружение. Според сръбския бизнес указател Haitian Machinery е учредена през юли 2022 година с капитал от €5 000.
 Снимка 392357
Източник:

Haitian е закупила два имота в индустриалната зона на град Рума с повърхност от 36,5 хектара. В първата фаза ще бъдат построени индустриални мощности и офис постройка с повърхност от 100 000 квадратни метра. Целта е постигане на индустриален потенциал от 2500 машини за леене.
 Най-голямата японска инвестиция в Сърбия: Toyo Tire откри цех за премиум гуми на 40 километра от Белград
Най-голямата японска инвестиция в страната: Откриха цех за премиум гуми на 40 километра от Белград

Заводът ще създава сред 5 и 10 милиона гуми от премиум клас годишно за пазарите в Европа, Близкия изток, Африка и Северна Америка

Haitian възнамерява да покрие пазари в Европа, Азия и Съединени американски щати, като първата цел след Сърбия е Турция, а по-късно Русия, Близкият изток, Индия и Съединени американски щати. Според основния изпълнителен шеф на Haitian International занапред ще уголемява индустриалните си бази и ще влага в Сърбия. 

" Имайки поради позицията, индустриалните благоприятни условия, съществуването на квалифицирана работна мощ, компанията избра Рума с убеждението, че общината е най-хубавото място за вложения и основаване на ново произвеждане ", коментират от китайската компания. 

Кметът на Рума Александра Чирич разяснява преди месеци, когато инвестицията беше оповестена за първи път, че " тя ще има извънредно позитивно влияние върху стопанската система на града,като компанията ще наема най-вече висококвалифицирана работна мощ - към 300 служащи, като междинната заплата се чака да бъде над €1000.
 Недостиг на стомана - още едно затруднение пред автомобилните производители
Недостиг на стомана - още едно затруднение пред автомобилните производители

Спирането на топилни предприятия в Китай и Европа оказва въздействие върху производството на стомана
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР