Китайските военни организираха мащабна военноморска и въздушна патрулна мисия и

...
Китайските военни организираха мащабна военноморска и въздушна патрулна мисия и
Коментари Харесай

Китай изпрати самолети и военни кораби на масирана патрулна мисия в Тайванския проток


Китайските военни проведоха огромна военноморска и въздушна патрулна задача и организираха учения наоколо до Тайван на фона на визитата на американски законодатели на самоуправляващия се остров.

След идването на американската делегация в Тайпе в четвъртък китайското външно министерство изиска от Съединени американски щати " да прекратят формалния продан с Тайван и да не не престават да вървят по рисковия път ".

В петък последва проява на мощ, като разрушители, бомбардировачи, изтребители и друга техника от разнообразни елементи на Китайската народноосвободителна войска бяха изпратени на задача за наблюдаване в Тайванския пролив. Бяха извършени и учения, които симулираха неочаквана офанзива в морето, съобщи старши полковник Ши И, представител на командването на Източния спектакъл на НОАК.

Според Ши този ход е в отговор на " неправилните сигнали " за Тайван, идващи от Съединени американски щати. Въпреки че са обречени на крах, " триковете " на Вашингтон към момента са рискови, съобщи представителят. " Който си играе с огъня, ще изгори ", предизвестява той.

 

 

 

По-късно представителят на китайското министерство на защитата У Циен разясни какви са тези " неправилни сигнали ", като съобщи, че продължаващото посещаване на делегация от американски конгресмени в Тайван нарушава политиката на Пекин за " един Китай ", утежнява двустранните връзки сред двете страни и в допълнение усилва напрежението в Тайванския пролив.

 

Тайван е " свещена и неразделна част от територията на Китай ", упорства Ву и прибавя, че военните на страната са подготвени да подхващат " всички нужни ограничения, с цел да осуетят уверено всякаква интервенция на външни сили и сепаратисткия скрит план за " самостоятелност на Тайван ".

 

 

© AFP / Австралийски сили за отбрана
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР