Китайските власти са започнали разследвания на някои от хората, които

...
Китайските власти са започнали разследвания на някои от хората, които
Коментари Харесай

Китайските власти започнаха да разследват протестиращи срещу COVID-политиката

Китайските управляващи са почнали следствия на някои от хората, които са били на митингите през уикенда против COVID-ограниченията, съобщи Ройтерс, базирайки се на трима души, които са взели участие в демонстрациите в Пекин.

На един от източниците са му се обадили от полицията и са го помолили да се яви в полицейски сектор, с цел да показа документално какво е правил в неделя вечер.

В различен случай студент се е свързал с колежа си и е бил запитан дали е бил в региона, където са се случили събитията, и да даде писмен доклад.

" Всички ние обезверено изтриваме историята на чатовете си ", съобщи пред Ройтерс един от протестиращите в Пекин, който избра да остане неизвестен. " Просто има прекалено много полиция. Полицаи пристигнаха да ревизират персоналната карта на една от моите приятелки и по-късно я водиха. Не знаем за какво. Няколко часа по-късно я освободиха. "

През уикенда неодобрение от строгите политики за предварителна защита на Коронавирус три години след началото на пандемията прерасна в по-широки митинги в градове, ситуирани на хиляди километри един от различен.

Най-голямата вълна от гражданско непокорство в континентален Китай, откогато президентът Си Цзинпин пое властта преди 10 години, се случва в миг, когато броят на случаите на COVID-19 е достигнала рекордно високи стойности дневно, а огромни елементи от няколко града са изправени пред локдауни.

В Шанхай и Пекин полицията е засилила патрулирането в регионите, където някои групи в Telegram са предложили хората да се съберат още веднъж, с цел да подсигурява, че няма да се стигне до събирания.

" Наистина е ужасно ", споделя 22-годишният гражданин на Пекин Филип Цин за огромния брой служители на реда по улиците.

Жителите оповестяват, че полицията е желала от преминаващите през тези региони телефоните им, с цел да ревизира дали имат конфигуриран VPN и Telegram.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР