Китайските власти са изтрили Месут Йозил от интернет търсачките в

...
Китайските власти са изтрили Месут Йозил от интернет търсачките в
Коментари Харесай

Китай изтри Йозил от интернет търсачки и социални мрежи

Китайските управляващи са изтрили Месут Йозил от интернет търсачките в страната, а профилите на играча в локалните обществени мрежи също са блокирани, оповестява The Athletic. Халфът на " Арсенал " си навлече гнева на управляващите в Китай, откакто подлага на критика страната за отношението й към уйгурите и я упрекна в дискриминация. Китайският фенклуб на Йозил, в който са членували към 30 000 души, също е бил затворен.

" Арсенал " се дистанцира от мненията на играча си. Според " Дейли Телеграф " обаче китайските управляващи желаят опрощение от клуба, а в противоположен случай ще продължат протеста. Мачът на " Арсенал " против " Манчестър Сити " не бе предаван от китайската държавна телевизия CCTV поради Йозил.

Президентът на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) Гордън Тейлър пък прикани " Арсенал " да поддържа играча и отбрани " правото му да показва свободно мнението си ". Организацията за отбрана на човешките права " Амнести Интернешънъл " също поддържа Йозил. " Арсенал " няма потребност да го поддържа, само че би трябвало да е наясно, че има риск да бъде инструмент на китайската цензура, в случай че след това го накаже за възгледите му ", обявиха от организацията пред CNN.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР