Китайските спортни власти отмениха контролата между Аржентина и Нигерия заради

...
Китайските спортни власти отмениха контролата между Аржентина и Нигерия заради
Коментари Харесай

Китайци отрязаха Аржентина заради скандала с Меси в Хонконг

Китайските спортни управляващи анулираха контролата сред Аржентина и Нигерия поради абсурда с Лео Меси в Хонконг. Срещата бе планувана за 20 март в Ханжоу. 
 
Преди седмица Интер Маями завоюва с 4:1 другарски мач против представителния тим на Хонконг (специален административен регион на Китай). 36-годишният техничар обаче не взе присъединяване в дуела, което разочарова присъстващите 40 000 фенове, които бяха платили по 640 $ за билет, с цел да гледат аржентинската суперзвезда.
 
След края на мача почитателите по трибуните гневно демонстрираха недоволството си. Те смятат, че са били излъгани в очакванията си да видят Меси в игра и скандираха „ Искаме Меси “ и „ Върнете ни парите “.
 
Впоследствие 1093 тъжби против седемкратния притежател на „ Златната топка “ бяха подадени в Комитета на потребителите на Хонконг. Те са завели искове за обезщетения, чийто общ размер надвишава 1,14 милиона $. Това принуди компанията, която провежда дуела, да върне 50% от цената на билетите на феновете по трибуните.
 
„ Когато разбрахме, че Лео Меси няма да играе, помолихме притежателите и треньорите на Интер Маями да го накарат да застане пред феновете и да изясни повода да не вземе присъединяване в мача. Меси не го направи. Вместо това три дни по-късно (на 7 февруари), дружно с Луис Суарес, той игра по време на мач в Япония против Висел Кобе (3:4 след дузпи). За нас това е следващ пестник в лицето “, оповестиха от компанията в публично изказване.
 
Треньорът на Интер Маями – Тата Мартино, опита да замаже гафа, потвърждавайки че отсъствието на Лионел Меси от игра е било подбудено от травма.

pik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР