Китайските ограничителни мерки срещу криптовалути продължават да се затягат в

...
Китайските ограничителни мерки срещу криптовалути продължават да се затягат в
Коментари Харесай

Китайската централна банка препоръча на кредиторите да се въздържат от крипто трансакции



Китайските ограничаващи ограничения против криптовалути не престават да се стягат в понеделник, откакто централната банка на страната прикани другите кредитни инстит6уции и Alipay, най-голямата платформа за мобилни разплащания в Китай с 1,3 милиарда консуматори, да се въздържат от крипто преводи.

Китайската национална банка (PBoC) прикани някои заемодатели и разплащателни институции неотложно да понижат разплащателните канали при търговията с криптовалути.

Това задълбочава спада на биткойна под равнището от 33 000 щатски $ и на етериума под 2000 $. По-рано в понеделник криптовалутите бяха подложени на мощен напън от продажби вследствие на да бъде спряно добиването ( " копаенето " ) на биткойни в още райони на огромната азиатска страна.

Новите китайски забрани рискуват да доведат до над спад с над 90% на потенциала за рандеман на биткойни в страната.

След решението на Народната банка на Китай главната криптовалута към този момент поевтинява в границите на днешната търговия с към 9% към 32 600 $, като даже за малко цената на биткойна се намали към 32 200 $ - най-ниско равнище от 8-и юни. Ключовата област на поддръжка за главната цифрова валута лежи към 31 250/30 500 $ - серия значими някогашни дъна на биткойна от май и началото на юни.

Етериумът пък поевтинява с над 12,5% към 1 960 $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР