Китайските и норвежките власти са стигнали до извода, че норвежката

...
Китайските и норвежките власти са стигнали до извода, че норвежката
Коментари Харесай

Норвежката сьомга не е източникът на коронавируса на пекинския пазар

Китайските и норвежките управляващи са стигнали до извода, че норвежката сьомга най-вероятно не е източникът на ковид, открит по дъски за рязане на пекински пазар, съобщи през днешния ден норвежкият министър на риболова Од Емил Ингебригтсен, представен от Ройтерс.

След среща на китайски и норвежки публични представители двете страни са заключили, че източникът на епидемията не произлиза от рибата от скандинавската страна, сподели той.

" Можем да разсеем несигурността и да обновим износа на сьомга за Китай, който сега е спрян ", съобщи министърът на видеоконференция.

На 15 юни Китай съобщи, че стопира вноса на сьомга. Не можем да пращаме никаква сьомга в Китай, пазарът е затворен, заяви пред Ройтерс Регин Якобсен, основен изпълнителен шеф на компанията Баккарфрост (Bakkafrost).

Акциите на най-големите производители на сьомга в Норвегия Моуи (Mowi), Норвуей роял салмон (Norway Royal Salmon) и Салмар (Salmar), както и на Баккарфрост от Фарьорските острови, през днешния ден спаднаха с 5 до 7 на 100 в утринната търговия на 15 юни.

Ден по-късно, на 16 юни, беше обявено, че китайски експерти не са разкрили следи от ковид в партиди сьомга, преди те да стигнат до пекинския пазар за продажба на едро " Синфади ".

Съветник в ръководството по търговия, представен от ТАСС, сподели, че на територията на пазара са открити няколко места на болест, само че не са открити следи от болест в партиди сьомга, които още не са били изнесени за продажба на " Синфади ".

По-рано китайските управляващи оповестиха, че при инспекция на пазара са били открити следи от болест по оборудването за рязане на морски блага и в партиди вносна сьомга. След това на всички магазини и заведения за хранене беше подредено да спрат да оферират такива артикули.

Огнище на болест от ковид на най-големия пекински пазар " Синфади " в южния регион Фентай беше открито предходната седмица. До момента са регистрирани над 100 инфектирани лица, множеството - работещи в търговски обекти и техни близки.

Столичните управляващи бяха принудени краткотрайно да затворят няколко значими търговски обекти, в това число и в западните региони, тъй като те се оказаха в зона на нараснал риск.

На 15 юни пекинската администрация вкара засилени ограничения за надзор във всички жилищни комплекси, които в китайската столица са над 7000.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР