Китайските хакери, работещи с Китайската комунистическа партия използват фалшиви акаунти

...
Китайските хакери, работещи с Китайската комунистическа партия използват фалшиви акаунти
Коментари Харесай

Как Китай и Северна Корея сеят раздор в САЩ преди президентските избори с помощта на ИИ

Китайските хакери, работещи с Китайската комунистическа партия употребяват подправени сметки в обществените мрежи, посредством които задават провокативни въпроси по противоречиви вътрешни проблеми на Съединени американски щати, с цел да схванат по-добре какви въпроси разделят американските гласоподаватели. Това важи с особена мощ за интервала преди президентските избори в Съединени американски щати.

Китай удвоява напъните си в потреблението на изкуствен интелект (ИИ) за основаване на наличие, ориентирано към оказване на въздействие и поддържане на разделянето освен в Съединени американски щати, само че и в други елементи на света. Такива тематики са железопътната злополука в Кентъки, пожарите в Мауи, изхвърлянето на радиоактивни отпадъчни води в Япония, използването на опиати в Съединени американски щати, миграционната политика и расовото напрежение.

От своя страна Северна Корея ускори кибероперациите си, ориентирани към кражба на криптовалути и атакуване на вериги за доставки. Целта е да финансира военните си цели и събирането на разследваща информация. Особено внимание се отделя на потреблението на изкуствен интелект за възстановяване на успеваемостта на интервенциите.

В отчета се акцентират няколко основни момента:

Стратегията на Китай включва основаване и разпространяване на наличие с изкуствен интелект, което да оказва въздействие върху международната общественост. Примерите включват обвинявания в умишлени палежи и други дестабилизиращи дейности против САЩ; Използването на ИИ от страна на Китай и Северна Корея бележи нова епоха в киберзаплахите, при която класическите способи за въздействие се съчетават с съвременни технологии; Северна Корея ще продължи да краде криптовалути и да нападна вериги за доставки, с цел да финансира военните си стратегии.

Погледът в бъдещето демонстрира, че Китай ще продължи да опитва със основаването и разпространяването на наличие с изкуствен интелект, с цел да пази ползите си. Северна Корея от своя страна ще ускори кибероперациите си, с цел да финансира военните си стратегии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР