Китайски учени откриха древен череп, който може да е принадлежал

...
Китайски учени откриха древен череп, който може да е принадлежал
Коментари Харесай

Археолози обявиха съществуването на нов вид древен човек наречен „Човека Дракон“

Китайски учени откриха античен череп, който може да е принадлежал на напълно нов човешки тип, наименуван Homo longi, или „ индивида змей “. Резултатите от проучването са оповестени в три публикации в списание The Innovation.Първоначално черепът е открит през 30-те години на предишния век от китайски служащи, изграждащи мост над река Сонгхуа в Харбин. За да се предотврати попадането на черепа в ръцете на японските нашественици, той бил прикрит в зарязан бунар.Почти 90 години той остава там, до момента в който през 2018 година индивидът, който го намира, споделя на внука си за находката. След това вкаменелостта е дарена на Музея по геология на университета в Хъбей.

 Черепът от Харбин 
Черепът от Харбин Изследователите пресмятат, че черепът е принадлежал на мъж, който е бил на към 50 години, и е живял преди 146 000 до 296 000 години. Той имал солидна глава, необятен издаден нос и огромни очи.Височината на „ индивида змей “ е била с метър по огромна от актуалните хора, а телосложението – в пъти по-силно.
„ Това е в действителност необикновено изобретение. Това е една от най-запазеният череп, които в миналото съм виждал ”, споделя Ксиджун Ни от Китайската академия на науките, който е част от екипа, изучавал вкаменелостите. Това е и най-големият прочут хомо череп, откриван в миналото.Изследването откри, че тази група е живяла в Източна Азия преди най-малко 146 000 години. Освен това учените са декларирали, че този клон на човешкото родословие е по-тясно обвързван с хомо сапиенс, в сравнение с неандерталците.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР