Китайски полицай пред шведското посолство в Пекин по време на

...
Китайски полицай пред шведското посолство в Пекин по време на
Коментари Харесай

Туит на консула на Китай в Осака за транссексуалните като деформирани предизвика полемика

Китайски служител на реда пред шведското посолство в Пекин по време на Седмицата на разнообразието, откакто Пекинският ЛГБТ център, група за отбрана на половите малцинства, беше закрит през май. Снимка: АП

Туитът на китайския общоприет консул в Осака Сюе Цзян по-рано тази седмица, в който той разказва транссексуалните хора като " деформирани ", провокира дискусия, като някои разясняват, че постът е дискриминационен по отношение на половите малцинства, съобщи организация Киодо.

В сряда Сюе написа в Туитър на японски език: " Не желая да дискриминирам половите малцинства, само че смяната на пола е дисторция, а не еволюция на човешката цивилизация ".

Генералният консул също по този начин съобщи, че " безспорното малцинство на процедура ни принуждава – нас, безспорното болшинство ", и съобщи, че това опонира на основите на демокрацията, основана на правото на болшинството, която Западът от дълго време пропагандира.

През последните години Китай потиска половите малцинства, като преглежда поддръжката за ЛГБТ общността като част от западните полезности и явно се притеснява, че тяхното придвижване може да оспори ръководството на комунистическата партия, разяснява Киодо.

Пекинският ЛГБТ център, група за отбрана на половите малцинства, беше закрит през май " заради неконтролируем напън " на фона на по-строгия надзор от страна на държавното управление на китайския президент Си Цзинпин, напомня японската организация.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР