Китайски независими рафинерии изкупуват дискретно руски петрол с големи отстъпки,

...
Китайски независими рафинерии изкупуват дискретно руски петрол с големи отстъпки,
Коментари Харесай

Китайските независими рафинерии купуват руски петрол с големи отстъпки

Китайски самостоятелни рафинерии изкупуват дискретно съветски нефт с огромни отстъпки, до момента в който Европейският съюз се пробва да наложи поради войната на Кремъл в Украйна, оповестява Financial Times. Според чиновник в основана в Шандонг самостоятелна рафинерия тя не е съобщавала обществено за покупко-продажбите с съветски снабдители на нефт от началото на войната в Украйна, като задачата е била да се избегне привличане на внимание от страна на Запада, който незабавно би дал отговор със наказания. Данни на компанията за разбор на артикули Kpler демонстрират, че Китай купува 86 хиляди барела на ден повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Съединени американски щати и Англия към този момент не разрешиха доставки на съветски нефт, а от 15 май търговците на артикули с централи в Европейския съюз и Швейцария няма да могат да продават барели на " Роснефт " на никое място по света. Именно това са и аргументите китайските компании да желаят да запазят дейностите си относително скрити.

Това развиване не е изненадващо, откакто доста специалисти чакаха сходен процес, откакто западни компании към този момент съвсем не купуват съветски артикули. Китайските компании обаче нямат усложнения да го вършат, откакто при тях е допустимо обезпечаването на финансите, които са нужни за импорт от Русия. На Запад фирмите не съумяват да намерят застрахователи и превозвачи, което в допълнение ги отхвърля от бизнес с Русия.

Корабни брокери и оператори обявиха, че минимум шест супертанкера - всеки от които може да транспортира до 2 млн. барела недопечен нефт - са сключили покупко-продажби с азиатски компании за доставки на очакван за Европа нефт. Малка част от тези количества е била планувана за Индия. Според Брайън Галахър, началник на отдела за връзки с вложителите в белгийската танкерна група Euronav, въпреки и това да е " извънредно ", ниските цени на съветския нефт няма по какъв начин да не подтикват увеличени продажби за китайски компании.
Реклама
" Без подозрение следим огромен скок в размера на Urals недопечен нефт, който се движи на изток, претрупан на супертанкери след нашествието ", сподели Хенри Кура, световен началник на проучванията в Braemar Shipping Services, регистриран в Лондон корабен брокер. Друг индикатор за увеличената интензивност сред Китай и Русия е и броят на танкерите от междинна величина, които са натоварени на пристанището Козмино, което се намира наоколо до Владивосток. Миналата година на пристанището са били пълнени по шест танкера седмично, до момента в който сега Козмино обслужва по седем кораба седмично.

Владивосток е пожеланото от китайските компании място за товарене на танкери, основно поради близостта му до втората по величина стопанска система в света. Друга причина е и желанието на локалните рафинерии да работят с съветски нефт вид ESPO, който се създава в Източен Сибир, а този вид се изнася само от Козмино.

Според анализатори незначителното нарастване на китайските покупки може да служи като предизвестие към Москва, че намирането на различни купувачи за съветски недопечен нефт и петролни артикули може да се окаже по-трудно от предстоящото. " Естествено е да се счита, че Китай ще купува повече съветски нефт, само че Китай е обект на доста по-голямо внимание от Индия ", сподели Джейн Си, старши петролен анализатор в Kpler.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР