Китайската социална медийна платформа TikTok беше глобена от регулаторен орган

...
Китайската социална медийна платформа TikTok беше глобена от регулаторен орган
Коментари Харесай

ЕС глоби TikTok с 345 млн. евро заради данни на деца

Китайската обществена медийна платформа TikTok беше санкционирана от регулаторен орган на Европейския съюз с 345 млн. евро поради нарушавания на сигурността на данните на деца. Нарушенията са открити в границите на двугодишно следствие от ирландската комисия за отбрана на данните. Тя заяви в изказване, че е наложила  „ административната санкция “, която се равнява на 369 млн. $.

TikTok има три месеца „ да приведе обработката си в сходство “ с неговите правила.

В решението си Комисията подчерта, че профилите на децата, които се записват в TikTok, са настроени по дифолт като обществени, което значи, че всеки може да преглежда или разяснява тяхното наличие.

В отговор на санкцията от петък TikTok съобщи, че „ с почитание не е склонен “ с присъдата и „ преценя “ по какъв начин да работи.

През септември 2021 година надзорният орган стартира да ревизира сходството на TikTok с GDPR по отношение на настройките на платформата и обработката на персонални данни за консуматори на възраст под 18 години. Тя прегледа и ограниченията за инспекция на възрастта на TikTok за лица под 13 години и не откри нарушавания, само че откри, че платформата не е оценила вярно рисковете за по-младите хора, които се записват в услугата, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР