Китайската Norinco International Corporation планира да инвестира 160 млн. евро

...
Китайската Norinco International Corporation планира да инвестира 160 млн. евро
Коментари Харесай

Китайска компания започва да строи вятърна ферма за €160 милиона в Хърватия

Китайската Norinco International Corporation възнамерява да влага 160 млн. евро в построяването на вятърен парк с потенциал 156 мегавата в Хърватия, заяви хърватското държавно управление, представено от SeeNews.

Китайската компания започва построяването на ветроенергиен парк, който ще бъде ситуиран в община Бринйе в северната част на страната.

Централата, която ще се простира на 45 кв. км, ще разполага с 39 турбини, всяка с потенциал от 4 мегавата. Щом бъде пусната, вятърната плантация ще генерира сила в продължение на 23 години.

Строителните действия би трябвало да приключат в границите на 2 години. Част от тях ще бъдат поверени на хърватски подизпълнители, като ще бъдат наети минимум 100 души.

" Смятам, че опитът на Norinco в Хърватия ще бъде тласък за други китайски компании да опознаят по-добре нашия пазар ", съобщи хърватският министър председател Андрей Пленкович по време на срещата с президента на Norinco Ван Итонг.

Китайската компания се надява да употребява плана като трамплин за други вложения в Хърватия, освен в енергийния бранш, оповестява newbase.com.

Тя се интересува и от реализацията на огромни хидроенергийни планове в прилежаща Черна гора, разгласи черногорското държавното управление предходната година.

Norinco International е инженерингов филиал на китайския държавен защитителен конгломерат Norinco. Тя е измежду компаниите, ангажирани в самодейността " Един пояс, веднъж ". Един от огромните й планове е построяването на рафинерия с потенциал 300 000 барела в Ирак. Norinco строи и вятърен парк в провинция Синд в Пакистан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР