Китайската народноосвободителна армия може да работи за поставяне на балистична

...
Китайската народноосвободителна армия може да работи за поставяне на балистична
Коментари Харесай

Китай пуска убийствено оръжие, създадено за потапяне на военни кораби на НАТО от Космоса

Китайската народноосвободителна войска може да работи за слагане на балистична ракета с междуконтинентален обхват с стандартна бойна глава, съгласно нов отчет на Пентагона, с годишна актуализация на Министерството на защитата до Конгреса на Съединени американски щати по отношение на развиването на китайската защита и сигурност, подчертаваща вероятните провокации, които това може да сътвори.

Докладът акцентира, че Китай бързо е разширил своя нуклеарен боеприпас, като предстоящият му размер се е нараснал с 25 % през последната година, с цел да доближи 500, до момента в който боеприпас от 1500 се чака да бъде подложен до 2035 година, което отчасти ще преодолее разликата с доста по-големия съветски и американски арсенали. Страната също по този начин създава набор от усъвършенствани нови класове балистични ракети, в това число междуконтиненталната балистична ракета DF-5C, основана на силоз, която се чака да носи голям брой огромни бойни глави с мощ от няколко мегатона. След като Китай стартира да разполага с неядрени балистични ракети със междинен и по-късно със междинен обхват, една междуконтинентална ракета с стандартно въоръжение би представлявала разумно развиване.


Съединените щати също започнаха създаването на междуконтинентална балистична ракета с стандартно въоръжение в границите на програмата за стандартен бърз удар, като се чака ракетите да служат като стратегически оръжия и инструмент за насила, с цел да добавят ракетите с нуклеарно въоръжение.

Китай разполага с най-страхотния боеприпас от противокорабни балистични ракети в света и последователно го разшири от разчитане на ракети със междинен обхват до разполагане на ракети със междинен обхват, способни да поразяват цели надалеч оттатък Западния Тихи океан – най-много DF-26.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР