Китайската народноосвободителна армия изпрати 30 военни самолета и 5 военни

...
Китайската народноосвободителна армия изпрати 30 военни самолета и 5 военни
Коментари Харесай

Китайската народноосвободителна армия изпрати 30 военни самолета и 5 военни кораба към Тайван

Китайската народноосвободителна войска изпрати 30 военни самолета и 5 военни кораба към Тайван, заяви министерството на защитата на острова.

" Въоръжените сили на Тайван са фиксирали 5 кораба и 30 самолета на Китайската народноосвободителна войска, 15 от които са минали " междинната линия " на Тайванския пролив ", се споделя в изказване на министерството на защитата на острова, оповестено в Twitter.

Сред военните въздухоплавателни средства, минали през по този начин наречената " междинна линия ", са били един хеликоптер Z-9 за битка с подводници, 8 изтребителя Су-30, четири J-16 и два J-11.

Тайван е изпратил въздушен патрул, с цел да следи обстановката, и също по този начин е разположил ракетни системи земя-въздух, заяви организацията.

Днес представителят на китайското министерство на защитата У Цян съобщи, че китайската войска още веднъж организира военни учения и наблюдаване към Тайван в отговор на визитата на делегация от американски конгресмени на острова, написа БГНЕС.

Делегация от американски конгресмени, водена от сенатор Ед Марки, дойде в Тайван в неделя на двудневно посещаване.

По-рано беше обявено, че делегацията ще се срещне с висши тайвански чиновници, с цел да разиска връзките сред Съединени американски щати и Тайван, районната сигурност, търговията и вложенията, световните вериги за доставки, изменението на климата и други значими въпроси от съвместен интерес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР