Китайската комунистическа партия изостри реториката си спрямо Тайван, повишавайки натиска

...
Китайската комунистическа партия изостри реториката си спрямо Тайван, повишавайки натиска
Коментари Харесай

Китайската комунистическа партия засилва реториката на Тайван с призив за „борба“ за независимост

Китайската комунистическа партия изостри реториката си по отношение на Тайван, повишавайки натиска върху страната, защото новоизбраният президент Лай Чинг-те се готви да встъпи в служба през май.

Уанг Хънинг, най-високопоставеният чиновник на Китай, отговарящ за тайванската политика след президента Си Дзинпин, сподели, че Пекин „ би трябвало уверено да се бори със сепаратизма за „ независимостта на Тайван “, съгласно формален доклад от годишната работна конференция на партията в Тайван, която завърши в Пекин в петък.

Китай би трябвало също по този начин да „ продължи да усвоява стратегическата самодейност за реализиране на цялостното обединяване на родината “, сподели Уанг, представен от държавната осведомителна организация Синхуа.

Политическите анализатори споделиха, че езикът на Уанг е доста по-твърд от изказванията от миналогодишната конференция и потвърдиха упованията, че Пекин ще ускори напъните си да тласне Тайван към единодушие с обединяването след успеха на Лай на президентските избори на 13 януари....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР