Китайската компания Xiaomi публикува няколко изображения на интериора на своя

...
Китайската компания Xiaomi публикува няколко изображения на интериора на своя
Коментари Харесай

Xiaomi разкри интериора на своя електромобил SU7, който съдържа множество физически бутони

Китайската компания Xiaomi разгласява няколко изображения на интериора на своя първи електрически автомобил SU7, както и видеоклип с тестово шофиране на електрическия автомобил в зимни условия. Ако се съди по оповестените изображения, SU7 има необичано огромен брой физичен бутони на кормилото, арматурното табло и други места в интериора.

Въпреки, че цената и началната дата на доставка на електрическия автомобил на Xiaomi остават незнайни, информацията за него става от ден на ден и повече.

По-рано управлението на компанията съобщи за желанието доставките да стартират през първата половина на тази година. Така че можем да предположим, че скоро ще станат известни детайлности по отношение на характерностите и цената на SU7.

Вероятно електрическият автомобил ще бъде показан на автомобилното ревю в Пекин, което ще се организира през април. Що се отнася до цената, допуска се, че тя ще бъде в границите на 300 хиляди юана (42 хиляди долара).

Връщайки се към интериора на SU7, би трябвало да отбележим, че главната изненада е съществуването на многото физически бутони.

Това е изненадващо, защото Xiaomi е софтуерна компания и би могла да понижи техния брой до най-малко. Концепцията на интериора се основава на хубав, подсъзнателен дизайн. Всички значими детайли са ситуирани покрай лидера и пасажера на предната седалка.

Арматурното табло съчетава прожекционен екран с значителен сензорен екран и вентилационни отвори. Според разработчиците тази форма на арматурното табло освен физически уголемява размера, само че и основава психическо чувство за съществуване на по-свободно пространство. Интерфейсът за ръководство и бутоните са интуитивно подредени до лидера и пасажера на предната седалка.

На централната подпора има бутон за запалване на автомобила, както и четири превключвателя за ръководство на температурата в купето, скоростта на вентилатора, окачването и дейния спойлер. Бутони има и на кормилото, както и лостове зад него, а за информиране за скоростта на придвижване и други параметри може да се употребява освен арматурното табло, само че и прожекционният екран.

Компанията има вяра, че физическите бутони обезпечават най-естествения метод за взаимоотношение на индивида с автомобила. Интересно е, че със специфична докинг станция могат да се прибавят още повече бутони, като се слагат под сензорния екран.

За никого не е загадка, че Xiaomi желае електрическият автомобил ѝ да предлага висока успеваемост и пробег даже при зимни условия. Често срещан проблем на електрическите автомобили е, че пробегът им доста понижава при ниски температури. За да решат този проблем в SU7, разработчиците са употребявали специфична термопомпа. Публикуваният видеоклип нагоре демонстрира двойка седани SU7, които се тестват на затрупан със сняг полигон при температура -33ºC.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР