Китайската компания Хуавей (Huawei) отхвърли днес обвиненията, които ѝ бяха

...
Китайската компания Хуавей (Huawei) отхвърли днес обвиненията, които ѝ бяха
Коментари Харесай

Huawei отхвърли обвиненията на САЩ

Китайската компания Хуавей (Huawei) отхвърли през днешния ден обвиняванията, които ѝ бяха повдигнати в Съединените щати, съобщи Франс прес.

Технологичният колос отхвърли да е направил каквато и да било кражба на технологии или да е нарушил по някакъв метод глобите против Иран.

"Хуавей е разочарована да научи обвиняванията ", които й бяха повдигнати, сподели компанията в изказване, получено от Франс прес. Китайският софтуерен колос отхвърли да е направил нещо неправилно, увери, че не е знаел за "осъдителните дейности " на финансовата си директорка Мън Ванчжоу, и изрази увереност, че "американските съдилища ще стигнат до същото умозаключение ".

По-рано през днешния ден китайското министерство на външните работи разкритикува обвиняванията, повдигнати в Съединени американски щати на Хуавей.

То прикани Съединените щати да прекратят "необоснованото премахване " на китайски компании, в това число на "Хуавей ", и да анулират заповедта за арест на Мън. "Зад всичко това стоят политически сметки, политически операции ", сподели представителят на министерството Гън Шуан, представен от Франс прес.

Той даде да се разбере, че Китай ще пази уверено законните ползи на своите компании.

Китайските управляващи желаят от Съединени американски щати неотложно да се откажат от проектите си да насочат искане за екстрадиция на Мън Ванчжоу от Канада до 30 януари, се споделя в известието на китайското външно министерство, представено от ТАСС.

Обвиненията против Хуавей в Съединени американски щати са "несправедливи и аморални ", съобщи Вън Ку, почитан представител на китайското министерство на индустрията и осведомителните технологии, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР