Китайската компания ByteDance, която е собственик на социалната мрежа TikTok,

...
Китайската компания ByteDance, която е собственик на социалната мрежа TikTok,
Коментари Харесай

Собственикът на TikTok размислил за листване на борсата след среща с китайските власти

Китайската компания ByteDance, която е притежател на обществената мрежа TikTok, се е отказала от проектите си за листване на борса отвън континентален Китай, съобщи СNBC, базирайки се на осведомени източници.

Това се е случило, откакто представители на китайското държавно управление са призовали компанията да концентрира вниманието си върху рисковете, свързани със сигурността на данните на потребителите.

По-рано „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че основаната в Пекин софтуерна компания е обмисляла първично обществено предложение на някои от бизнесите си в Съединени американски щати или Хонконг. В края на март обаче създателят на ByteDance Джан Имин обаче е решил да отсрочи плануваното IPO за неопределен срок след среща с представители на китайския интернет регулатор и комисия за контролиране на скъпите бумаги, които са посъветвали компанията да адресира проблеми със сигурността на данните.

От компанията са имали и други аргументи да отсрочат дебюта си на борсата, като измежду тях е бил и фактът, че в този миг не са имали основен изпълнителен шеф. В края на март компанията притегли на позицията някогашен управител в Xiaomi, което възобнови спекулациите за евентуално IPO.

Новината идва, откакто китайските регулатори стартираха следствие за сигурността на данните на потребителите на услугата за споделено пътешестване на компанията Didi, която предишния месец дебютира на борсата в Ню Йорк. В последно време Пекин стяга надзора върху китайските компании, които листват акции на непознати пазари.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР