Китайската фирма Xiaopeng Motors показа своя версия на електрокросовъра Tesla Model

...
Китайската фирма Xiaopeng Motors показа своя
версия на електрокросовъра Tesla Model
Коментари Харесай

Китайците с легално техническо копие на Tesla Х - видео

Китайската компания Xiaopeng Motors сподели своя версия на електрокросовъра Tesla Model X. При създаването на колата компанията се въсползва от разработките на калифорнийските си сътрудници, само че за разлика от типичната китайска процедура, са го направили легално.

Когато Tesla разгласи своите патенти за открити, Хенри Ся основа Xiaopeng в 2014-а и нае отбор инжинери, които да разработят електрически SUV на тяхна база. Така се появи и моделът Xiaopeng Xpeng.

Новият китайскии електрически автомобил има собствен дизайн, до момента в който техническата архитектура на колата повтаря тази на Tesla Model X. Но дакота американците ползват акумулатори произвеждане на Panasonic, то Xpeng тези на Samsung. Заявеният пробег с едно зареждане на автомобила е 300 км.

В салона на китайския електрокар също се чуства въздействието на Model X – подобно приборно табло, сходен огромен екран на мултимедията. Добавена е и функционалност за автономно ръководство, както и хваленото от Илон Мъск.



Xiaopeng Xpeng ще се предлага в два разновидността – с предно задвижване и един мотор, който се форсира от място до 100 км/ч за 7,9 секунди, и пълноприводен вид с три мотора, ускоряващ се до стотака за 5,8 сек.

Интересна детайлност в колата е фото и видео HD-камерата, инсталирана в покрива на машината. Някои от функционалностите на колата, като климатика, равнището на заряд могат да се управляват и ръководят от смарт телефон.

Вече е подготвена първата партида от 15 броя предсерийни коли, а компанията в момента търси средства за разширение на производството си. Вече са събрани 320 милиона $ от вложители, но необходимата сума е от порядъка на 1,4 милиарда, като в проектите на компанията фигурира годишно произвеждане от 100 000 електромобила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР