Китайската енергийна група CEFC (China Energy Company Limited) и чешката

...
Китайската енергийна група CEFC (China Energy Company Limited) и чешката
Коментари Харесай

Китайци предлагат на Time Warner $2 млрд. за ТВ поделението CME

Китайската енергийна група CEFC (China Energy Company Limited) и чешката финансова група Penta Investments са предложили на Time Warner към $2 милиарда за нейната ТВ група CME (Central European Media Enterprises), настояват от Reuters, базирайки се на два разнообразни източника. CME има свои ТВ компании в 6 страни от Централна и Източна Европа, в това число в България (bTV Media Group). Другите страни, в които CME оперира, са Хърватска, Чешка република, Словашка република, Румъния и Словения.

CEFC China разполага с нефтени и газови терминали в Европа, като приходите й за 2015 година са в размер на 263 милиарда юана (около 33,8 милиарда евро по сегашен курс). Компанията е измежду десетте най-големи частни сдружения в Китай. Европейската й централа е в Чешката република, от кое място тя ръководи интернационалния си банков бизнес и вложения, купувайки дялове във значими финансови групи с интерес към авиолиниите, самолетостроенето, храните и специфичните стомани.

Същевременно чистите доходи на CME за първите 9 месеца на тази година са нарастнали с 6% годишно до $378,1 млн., а оперативната облага е скочила с 21% до $72,2 млн.

По-рано тази година в медиите изтече информация, че CME се е съгласила да продаде своите дялове в две от страните – Хърватска и Словения на Slovenia Broadband, отделение на United Group.

Антимонополните управляващи в Хърватска обаче отхвърлиха да одобрят тази договорка.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР