Китайската държавна администрация за регулиране на пазара (SAMR) съобщи във

...
Китайската държавна администрация за регулиране на пазара (SAMR) съобщи във
Коментари Харесай

Китай стартира разследване на бизнеса с автомобилни електронни чипове



Китайската държавна администрация за контролиране на пазара (SAMR) заяви във вторник, че е почнала следствие на информации, свързани с някои бизнеси с софтуерни чипове за транспортни средства, при които има наддаване и повишение на цените на фона на налични дефицит, оповестява Ройтерс.

В свое изказване китайската регулаторна организация се ангажира да ускори надзора върху промишлеността и да предотврати неконтролирано повишение на цените в бъдеще.

Доставчиците, които " нарушат ценовите правила ", ще понесат следствията, се споделя в изказването, без да се дават спомагателни детайлности за стъпките на следствието.

Фирмите са обвинени в повишение на цените въз основа на следене на цените и на предоставени улики, добави китайският регулатори в своето изказване, обещавайки да проверява и санкционира противозаконни дейности като презапасяване, ценообразуване и скрито съглашение.

Глобалният дефицит на микрочипове, който стартира през декември предходната година, наруши веригите на доставки и хардуерния бранш по целия свят. Макар в началото съсредоточен в автомобилния бранш, от този момент този проблем с дефицита се популяризира,.

Паниката по отношение на несигурността на доставките от време на време кара купувачите и дистрибуторите на чипове да закупуват повече електронни чипове, в сравнение с им е належащо, създавайки циничен кръг, който в допълнение покачва цените.

През юни изпълнителният шеф на производителя на чипове Intel съобщи, че чака дефицитът да доближи дъно до края на годината, като пазарът ще се възстановява едвам през 2023 година.

През април китайският регулатор наложи рекордна санкция от 2,75 милиарда $ на колоса за електронна търговия Alibaba за ангажиране с антиконкурентни практики.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР