Китайска национална комисия по здравеопазване призова в днешно изявление за

...
Китайска национална комисия по здравеопазване призова в днешно изявление за
Коментари Харесай

Китайските ученици няма да учат до 1 март заради заразата

Китайска национална комисия по опазване на здравето прикани в днешно изказване за " рационална приложимост " на защитни дрехи против ковид и предизвести против " прекомерно и безсистемно " потребление на облекло, което може да прахоса запаси и би могло също да усили болестта, съобщи Ройтерс.

Изявлението беше публикувано в изискванията на изострен дефицит на съоръжение, в това число защитни дрехи, маски и очила, за отбрана на медицинските служащи от епидемията, лишила до момента живота на над 800 души . Макар че доставките на защитни костюми се усъвършенстваха, те към момента са незадоволителни, се споделя още в изказването.

В северната китайска провинция Шандун учебните заведения ще останат затворени до края на този месец , заяви през днешния ден службата по образованието на формалния си уебсайт. Мярката се отнася за всички типове образователни заведения и е наложена за отбрана на учащите се, се споделя в известието.

В северната провинция Хъбей учебните заведения също ще останат затворени най-малко до 1 март, заяви през днешния ден органът на комунистическата партия " Женмин жибао ", като се базира на локалната работа по образованието.

Хъбей, ситуирана към столицата Пекин, е измежду провинциите, които удължават периода на затваряне на образователните заведения. През февруари образователни занятия няма също в провинция Дзянсу и в града провинция Шанхай.

Разпространението на ковид е наложило отсрочване на стартирането в употреба на нови уреди за развъждане на прасета и се е отразило върху доставките на свинско и цените на месото , заяви през днешния ден представител на министерството на селското стопанство. По думите му въвеждането новите планове е нарушено, а районните блокади против разпространяването на болестта са повлияли на доставките и са предизвикали увеличение на цените.

Китайските доставки на свинско месо към този момент бяха понижени вследствие на разразилата се зараза от Африканска чума по свинете . В момента управляващите се пробват да усилят вноса, с цел да компенсират дефицита, уточни Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР