Китайска жена е арестувана за това, че е имала 16 работни места едновременно, без изобщо да е работила

...
[Източник]Жена в Китай наскоро беше арестувана за извършване на предполагаема
Коментари Харесай

[Източник]

Жена в Китай наскоро беше арестувана за извършване на предполагаема измама със заплатите със съпруга си, в която тя започна 16 едновременни работни места, за да печелите заплата, без изобщо да си мръднете пръста.

Справедливостта поразява: Жената, която беше идентифицирана с псевдонима Guan Yue, е била арестувана по време на интервю за работа в провинция Хангжу, според публикувано на авг. 30.

Заедно със съпруга си Чен Цян, който е обвинен, че е служил като наблюдател за други възможности, двойката е натрупала достатъчно голямо състояние, за да си купи вила в Баошан, Шанхай, само за три години.

Как го е направила: Местни доклади твърдят, че Гуан ще кандидатства за работа в компания, ще направи снимки от интервюто й и по-късно ще ги изпрати в чата на текущото си работно място, преструвайки се, че е „.“

Още от NextShark: Звездата от екшън на живо „Attack on Titan“ Харума Миура е открита мъртва на 30

За да поддържа нещата в ред, според съобщенията тя ще продължи проследяване на всички важни подробности за нейните работни места на хартия, като например датата й на присъединяване, позицията й в тази компания и номерата на картите й за заплати от различни компании.

Разделяне на концерта: Използвайки същата тактика за измама, Гуан и Чен понякога „продаваше“ концерта си на други кохорти, когато бяха затрупани от броя на работните места, които имаха срещу заплащане и комисионна. Съобщава се, че в един момент от тригодишната операция Гуан е имал 16 едновременни работни места.

Блестящ в светлината на прожекторите: По-рано тази година, след като Лиу Джиан, ръководител на компания за интернет технологии, насочи вниманието към измамите със заплатите на полицията през януари. Лиу каза на властите, че е наел осем души, които се похвалиха с впечатляваща автобиография и богат опит в работа за големи компании през октомври 2022 г.

Още от NextShark: Най-луксозните първокласни апартаменти на Singapore Airlines вече се предлагат от САЩ — погледнете отвътре

Ръководителят на основния екип според съобщенията е спечелил 20 000 юана (приблизително $2740) месечна заплата, докато другите са получавали само около половината от това като месечно възнаграждение.

Разкриване на измамата: Лиу реши да прекрати наеманията, след като те не успяха да постигнат положителни резултати три месеца от работата си. Един от служителите случайно изпрати снимка като доказателство за напускане на друга компания след прекратяването, което уж показва, че служителят е работил на две едновременни работни места.

Извършване на арест: Съобщава се, че полицията на Пудонг в Ханджоу е арестувала 53 души , включително служителят Лиу, докладвал на властите на 8 март. Общата сума на финансовите щети, причинени от измамниците, е около 50 милиона юана (приблизително 6,8 милиона долара).

Още от NextShark: Японец който е похарчил $16 000, за да стане „куче“, споделя първо интервю

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

Азиатска жена, ударена в лицето от Pepper Spray в Ню Йорк

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР