Китай заяви, че епровел успешен тест на система с наземно

...
Китай заяви, че епровел успешен тест на система с наземно
Коментари Харесай

Китай съобщи за успешен тест на наземна противоракетна система

Китай съобщи, че епровел сполучлив тест на система с наземно базиране за прихващане на ракети по средата на полета им, което е знак за прогрес в способността му да смъква оръжия, идващи от космоса, заяви Дарик с позоваване на Асошиейтед прес.

Министерството на защитата съобщи, че интервенцията е била осъществена късно нощес на китайска територия и пробата е постигнал " мечтаната цел ". Изпитанието е имало " защитителен темперамент и не е било ориентирано против която и да е страна ", добави министерството, без да дава други детайлности, като да вземем за пример дали фактически е бил изумен обект, какъв брой прехващачи са били изстреляни и къде са се приземили.

Такива системи, които се състоят от наземно основани ракети-прехващачии голям набор от радари и системи за ръководство на огъня, имат за цел да смъкват балистични ракети, в това число междуконтинентални ракети, носещи нуклеарни или други бойни глави, въввтората фаза на полета им.Подобни системи са извънредно комплицирани и скъпи за създаване, тестване и поддръжка, а опциите на Китай в тази област не са добре известни.

Подобни прехващачи могат да се използвати като антисателитни оръжия и Китай провокира съществени рецензии, когато при започване на 2007 година употребява такава ракета, с цел да унищожи собствен неработещ метеорологичен спътник. Китай не заяви за интервенцията, а детонацията остави голямо поле от парчета, което продължава да заплашва обекти в орбита, в това число личната китайска галактическа станция " Тянгун ".

Управляваната от китайската армиякосмическа стратегия и напъните за създаване на ракети са тясно свързании се счита, че Китай е употребявал центрове за изстрелване на спътници за осъществяване на ракетни проби. Пекин към този момент разполага с един от най-големите арсенали от всички типове ракети в света и се счита, че бързо го уголемява. В отчет на Пентагона, оповестен предходната година, се споделя, че сега Китай разполага с към 400 нуклеарни бойни глави, а до 2035 година броят им може да нарасне до 1500.

Аналогични системи е главен компонентна противоракетната защита на американската войска, която я подложи на спомагателни тествания в отговор на зачестилите ракетни опити на Северна Корея. Използваната от Съединени американски щати система обаче не може да спре масиран удар от страни като Китай или Русия, отбелязва АП.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР