Китай засилва мерките за сигурност преди Конгреса на Комунистическата партия

...
Китай засилва мерките за сигурност преди Конгреса на Комунистическата партия
Коментари Харесай

Китай засили сигурността и социалния контрол преди Конгреса на комунистите

Китай ускорява ограниченията за сигурност преди Конгреса на Комунистическата партия през идващия месец, който се организира два пъти на десетилетие , осведоми Ройтерс.

Властите анулират отпуската на служителите на реда в столицата Пекин , лимитират туризма в Тибет и блокират разпространението на политически клюки.

Важните срещи на Конгреса в Китай нормално са съпроводени от изключителни ограничения за сигурност за отбягване на риска някой или някои да отклонят вниманието от събитието.

Хиляди служители на реда от други провинции са изпратени в Пекин, с цел да подкрепят сътрудниците си при защитата на събитието, сподели източник пред информационната организация. Друг представител разясни, че са спрени отпуските на служителите на реда в Пекин от началото на септември.

Секретарят на Комунистическата партия в Пекин прикани града да постави " 120% " старания за сигурността по време на Конгреса.

Трябва да поддържаме обществения надзор, да отстраняваме всички дестабилизиращи фактори, да поддържаме киберсигурността и уверено да се противопоставим на политически клюки и нездравословни вести, изиска секретарят.

Според " Пекин дейли " огромните фабрики ще спрат работа от петък.

Много от ограниченията са ориентирани към мигранти. Извършват се инспекции на персоналните документи на метростанциите и са ситуирани патрули към държавните институции, с цел да е несъмнено, че няма деятели и организирането на петиции.

Около 2000 делегати ще вземат участие на Конгреса . Те ще бъдат настанени в хотели в града. Мерките за сигурност са увеличени пред хотелите, което значи, че е дребна вероятността за образуване на демонстрации.

Спрян или стеснен е достъпът и до редица приложения и обществени мрежи в интернет.

Туристически организации оповестяват, че пътуването на чужденци до Тибет е лимитирано. От 18 до 28 октомври няма да се позволяват чужденци в Тибет поради Конгреса.

Организатори на полемика за политиките в Близкия изток са отменили събитието в Пекин, защото се притесняват от евентуален напън от страна на управляващите, разкри източник пред организацията.

В и към Пекин се поставят старания небето да остане чисто по време на Конгреса и да не се замърсява от производството.

Проверки на управляващите дали се съблюдават условията са довели до затварянето на бизнеси за дни, седмици или месеци.

Някои заведения за хранене за бързо хранене също са затворени, с цел да се избегне рискът от пожари и с цел да се понижи замърсяването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР