Китай възнамерява да разшири енергийното сътрудничество с Русия по всички

...
Китай възнамерява да разшири енергийното сътрудничество с Русия по всички
Коментари Харесай

Русия и Китай разширяват сътрудничеството си в сферата на енергетиката

Китай има намерение да разшири енергийното съдействие с Русия по всички стадии на производството. Това разгласи китайският дипломат в Русия Джан Ханхуей, съобщи Ройтерс.

Китай чака да разшири съдействието по цялата индустриална верига в енергийната промишленост, разясни той.

" Пред лицето на съмненията на световния енергиен пазар и пред външните опасности и провокации Русия и Китай постоянно се придържат към правилата на взаимно доверие и взаимна полза, непрестанно усилват съдействието в енергийната област и по този метод дават позитивен принос за гарантиране на световната енергийна сигурност ", посочи дипломат Джан Ханхуей.

По думите му двете страни са в дейни полемики по отношение на планувания от Русия газопровод " Силата на Сибир 2 ", в това число технологията на плана, бизнеса и метода на съдействие. Китай и Русия би трябвало да проведат прецизни, научни и систематични проучвания и демонстрации за подобен огромен план, акцентира Ханхуей.

Китайският дипломат се застъпва за интеграционен режим на съдействие нагоре и надолу по веригата в новия план за газова връзка, освен предвид на разширението на чистата търговия към цялата индустриална верига, само че и предвид на необятните вероятности на Пекин за пазара на ползване на природен газ. Той се надява, че Китай да откри по-дългосрочен и по-стабилен режим на съдействие с Русия за значителен прогрес в плана допустимо най-скоро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР