Китай ще засили мерките за своевременни предупреждения за времето и

...
Китай ще засили мерките за своевременни предупреждения за времето и
Коментари Харесай

Китай очаква екстремна метеорологична ситуация и през август

Китай ще ускори ограниченията за своевременни предизвестия за времето и обезпечи по-добра съгласуваност на реагирането при изключителни обстановки като част от подготовката за рисковото време, което се чака и през август. Това заяви началникът на Щаба за надзор на наводненията и справяне със сушата.

Месеците юли и август са време на наводненията в Китай. От старта на дъждовния сезон тази година междинните превалявания в цялата страна доближиха 31,48 см, което действително е спад от 1,1% на годишна база. Някои региони обаче бяха наранени от от време, а оборудванията за управление на наводненията в доста места не се оправиха добре с напрежението, сподели представител на Щаба. „ С увеличението на честотата на рисковото време, породено от климатичните промени, ние би трябвало да подобрим системата си за прогнозиране на времето, с цел да издаваме точни и своевременни предизвестия. Нещо повече, локалните управляващи би трябвало да тестват механизмите за реагиране при изключителни обстановки, с цел да подсигуряват тяхната успеваемост “, сподели още представителят.
 Китайски милиардер наказан на 18 години затвор за провокиране на проблеми Китайски милиардер наказан на 18 години затвор за " провокиране на проблеми "
Китайски съд осъди на 18 години затвор селскостопанския магнат Сун Дау за набор от закононарушения, в това число „ провокиране на непр...

Тази година наводненията засегнаха над 34 милиона души, починалите и изчезналите са общо 146. 72 000 къщи са били разрушени, а директните стопански вреди се пресмятат на 19 милиарда $.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР