Китай ще смекчи или ще вдигне ограниченията за чужди инвестиции

...
Китай ще смекчи или ще вдигне ограниченията за чужди инвестиции
Коментари Харесай

Китай отваря пазара за чужди инвеститори

Китай ще смекчи или ще вдигне рестриктивните мерки за непознати вложения в нови промишлени браншове, считано от 30 юли, в миг, в който Пекин и Вашингтон взеха решение да възобновят договарянията за намиране на излаз от комерсиалния си спор, съобщи Франс прес.

В секторите на морския превоз, на киносалоните, на шоубизнеса, на някои телекомуникационни услуги, на създаването на газови и петролни залежи и на градското отопление рестриктивните мерки за непознати вложения ще бъдат анулирани или смекчени, оповестиха през днешния ден китайското министерство на търговията и китайската Агенция за икономическо обмисляне.

Чуждите вложители отдавна се оплакват от несправедливото отношение на китайския пазар. Китай има " отрицателен лист ", който дефинира неразрешените и контролирани за непознати вложители промишлени браншове. На 30 юли този лист ще включва 40 регламентирани индустрии против 48 към сегашния миг, прецизират двете китайски ведомства.

Новината пристигна ден след среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и китайския президент Си Цзинпин в коридорите на Г-20 в Осака. На тази среща двамата водачи се договориха да възобновят двустранните търговски диалози, които бяха ненадейно прекъснати през май.

На 20 юни китайският министър председател Ли Къцян даде обещание по-широко отваряне на китайския пазар. През март Китай одобри закон, целящ да подсигурява заслужено отношение към непознатите вложители. Този закон беше доста предстоящ от бизнес средите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР