Китай се опитва да саботира разработването на ваксина срещу коронавируса,

...
Китай се опитва да саботира разработването на ваксина срещу коронавируса,
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Китай, че саботира ваксина срещу коронавируса

Китай се пробва да " саботира " създаването на ваксина против ковид, съобщи американският сенатор от Републиканската партия Рик Скот пред Би Би Си. " Трябва да създадем тази ваксина. За страдание, обаче, имаме доказателства, че комунистически Китай се пробва да ни саботира или да забави работата ", съобщи той.  " Ако ние, или Англия създадем направим ваксина, или пък някой в Европа, ще я споделим. Китай няма да показа ", е мнението на Скот. 

На въпрос с какви доказателства разполага, с цел да насочва сходни обвинявания към Китай, сенаторът съобщи: " Има доказателства...получихме ги от разузнаването... има доказателства, че се пробват да ни саботират или да забавят имунизацията ". Рик Скот обаче не уточни какви тъкмо са доказателства, на които стъпват изказванията му.

" Притеснително е това, което Китай ни стори на всички нас... излъгаха, а можехме да сме по-добре готови ", е позицията на сенаторът Скот. 

Китай твърди, че е уведомила Съединени американски щати за ковид на 4 януари, когато за болестта нямаше събрана доста информация. Президентът на азиатската страна Си Цзинпин също съобщи, че ваксина - в случай че или когато бъде създадена от Китай - ще бъде световно публикувана и всички ще имат достъп до нея. 

Франция фрапантно усили санкциите за мятане на защитна маска, както и на фас от цигара, на необозначените за това места. 135 евро ще би трябвало да заплати всеки извършител, а в случай че градските управляващи заведат дело против него, глобата може да скочи до 750 евро. Съобщението за по-високите санкции направи персонално държавният секретар при министъра за екологичния преход на Франция Брун Поурсън, представен от БГНЕС.

В момента санкцията за мятане на подобен вид боклуци не където би трябвало, е в размер на 68 евро.

„ Хората би трябвало да схванат, че сходни боклуци се озовават непосредствено в океаните и моретата, по тази причина би трябвало да знаем, че в случай че желаеме чисти водни басейни, би трябвало да стартираме с чисти тротоари “, споделя Поурсън.

В неделя, Световния ден на океана, Поурсън отиде в югозападната община Легер - Кап Ферет, с цел да взе участие в събирането на пластмасови боклуци.

Според управляващите " тази мярка е стъпка в вярната посока за развиването на стопанска система, основана на запаси, която беше стартирана в страната през 2018 година Тази тематика стана още по-актуална по отношение на пандемията на ковид, която е съпроводена от персонални защитни средства за еднократна приложимост, хвърлени по улиците ", акцентират от екоотдела.

Според екозащитници от началото на отслабването на режима на самоизолация на 11 май все по-често по улиците, площадите, парковете и други публични места на огромните френски градове се виждат изхвърлени маски за еднократна приложимост, ръкавици и мокри кърпички.

В средата на март във Франция беше въведена карантина, която продължи съвсем два месеца. От 11 май управляващите на републиката започнаха последователно да облекчават рестриктивните мерки, които се чака да отпаднат изцяло на 10 юли.

Повече от 29 хиляди са починалите в резултат на вируса в страната, а инфектираните са над 150 хиляди.

- Бразилия отстрани данните за заболеваемостта от COVID-19 от държавния уеб страница на фона на рецензиите за метода, по който президентът Жаир Болсонаро се отнася към епидемията.

Министерството на здравеопазването съобщи, че в този момент ще регистрира единствено случаите на инфектирани и смъртните случаи през последните 24 часа, без към този момент да дава обща цифра, както множеството страни. Ведомството единствено уточни, че през последното денонощие има 27 075 нови случая, 904 умряли и 10 209 излекувани, съобщи БГНЕС.

Решението беше остро подложено на критика от публицисти и членове на Конгреса на страната.

Президентът Болсонаро съобщи, че насъбраните данни са отстранени, тъй като не отразяват актуалната картина. Крайнодесният водач постоянно е подложен на рецензии, че отхвърля рекомендациите на СЗО за налагане на блокади и рестриктивни ограничения за преодоляване на болестта. В петък той заплаши, че ще изтегли страната си от Организацията като я упрекна, че е партийна и политическа.

Бразилия е страната с втория максимален брой случаи в света и неотдавна записва повече нови смъртни случаи от всяка една друга страна в света. В Латиноамериканската страна има повече от 640 000 доказани инфекци и, само че се счита, че броят им е доста по-голям заради непълен брой проби.

Починалите са над 35 000 души, което е третия максимален брой смъртни случаи в света.

На този декор управляващите на Рио де Жанейро оповестиха разхлабване на ограниченията за изолираност. Частично се отварят питейните заведения, заведенията за хранене и комерсиалните центрове. Освен в Латинска Америка епидемията продължава да набира скорост и в Индия.

- В Перу, която е втората най-засегната латиноамериканска страна след Бразилия , инфектираните са към 190 000, а умрелите са 5301. Страната страда от дефицит на О2 за медицински цели и той към този момент беше разгласен за стратегически запас. Според осведомени източници Перу има потребност от 8000 бутилки медицински О2, които нейните претрупани с поръчки фабрики не могат да произведат.

В Перу изолацията продължава ве че 83-и ден, а 4 на 10 перуанци са изгубили изцяло източника си на приходи.

- За последните 24 часа в Съединени американски щати има нови 749 жертви на ковид, съобщи Франс прес, като се базира на данни на университета " Джонс Хопкинс ".

С това общият брой на умрелите в страната възлиза на 109 791, а на излекуваните е към 500 000 души. Заразените са над 1,9 милиона души. По време на пика на пандемията в средата на април в Съединени американски щати имаше към 3000 умряли дневно.

- В прилежаща Канада за последните 24 часа има нови 722 случая на болест с ковид. Общо инфектираните са 95 057. Починалите в Канада от началото на пандемията са 7773, като 90 % са на възраст над 60 години. Оздравелите са 107,4 хиляди.

- Заразените с ковид по света доближават 7 млн. души. Според настоящите данни на Worldmeters.com броят им към този момент е 6 982 061.   Броят на умрелите пък надвиши 400 хиляди.

Само за пет месеца от COVID-19 по света са умряли повече хора, в сравнение с умират приблизително за  година от малария - една от най-смъртоносните инфекциозни заболявания.

- В Русия единствено за последното денонощие са регистрирани нови 8984 пациенти , инфектирани с ковид, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС. Бройката на инфектираните нараства от през вчерашния ден насам, когато бяха открити 8855 души с инфекцията единствено за 24 часа.

Повечето от новите пациенти са открити в Москва - 1956, в Московска област - 754, в Санкт Петербург - 340, в област Нижний Новгород - 317, и в област Свердловск.

134 пациенти са умряли за денонощието, което е с 63-ма по-малко по отношение на предходния ден.

Повече от 85% от ново диагностицираните пациенти с ковид в Москва са под 65 години, повече от половината са под 45 години, а 7,1% от тях са деца, оповестиха от оперативния щаб за наблюдаване и мониторинг на обстановката с ковид в Москва.

От 27 май в Москва са разкрити центрове за всеки, който желае да си направи тест за съществуването на антитела. Изисква се единствено предварителна поръчка за това, като искащите би трябвало да носят паспорт и документ, че са здравно обезпечени.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР