Китай разширява своите ядрени сили и е на път да

...
Китай разширява своите ядрени сили и е на път да
Коментари Харесай

Пентагонът предупреждава, че Китай увеличава ядрените си бойни глави до 1500

Китай уголемява своите нуклеарни сили и е на път да учетвори броя на бойните глави, които има, до 2035 година, бързо скъсявайки разликата си със Съединените щати , се споделя в отчет на Пентагона , оповестен във вторник, оповестява АП.

Докладът се основава на предизвестието на военните от предходната година, че Китай уголемява нуклеарните си сили доста по-бързо, в сравнение с бяха планували американски публични лица , наблягайки необятно и ускоряващо се струпване, предопределено да разреши на Пекин да доближи или надмине световната мощност на Съединени американски щати доникъде на века .

Миналата година Пентагонът съобщи, че броят на китайските нуклеарни бойни глави може да нарасне до 700 в границите на шест години и може да доближи 1000 до 2030 година Новият отчет споделя, че сега Китай има към 400 нуклеарни бойни глави и този брой може да нарасне до 1500 до 2035 година

Съединените щати, за съпоставяне, имат 3750 дейни нуклеарни бойни глави .

Нарастващият боеприпас на Пекин основава неустановеност за Съединени американски щати , до момента в който се ориентират по какъв начин да възпират две нуклеарни сили, Русия и Китай, по едно и също време , сподели Пентагонът в неотдавнашния си обзор на нуклеарната позиция. И натрупването на Китай също основава неустановеност по отношение на желанията му, сподели Бони Лин, шеф на плана за мощ на Китай в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

" Ще стартира ли действителното увеличение на потенциала да въздейства върху метода, по който китайските специалисти мислят за потреблението на нуклеарни оръжия? ", като да вземем за пример дали това ще промени политиката на Пекин без " първа приложимост ", попита Лин. " Това е несигурността. Не можем да приемем, че в случай че имат повече благоприятни условия, политиката им ще остане същата ".

Докладът преглежда дейностите на Китай през 2021 година и затова не прави оценка какво влияние може да е имало нахлуването на Русия в Украйна върху целите или тактиката на Китай за милитаризация или доколко нахлуването е отслабило или засилило връзките на Китай с Русия, сподели почитан чиновник на защитата, който осведоми репортерите преди публикуването на отчета, при изискване че не бъдат назовавани.

Въпреки че Китай не е дал на Русия оръжия в сегашния спор, разширението на съветската дезинформация и продължаващата поддръжка за взаимни военни учения с Русия е нещо, което Съединени американски щати следят от близко, сподели служителят.

Китай също следи от близко по какъв начин интернационалната общественост реагира на опасността на Русия да употребява нуклеарни оръжия в Украйна, сподели Джон Ерат, старши политически шеф на Центъра за надзор на оръжията и неразпространение.
 Армията на Китай ускорява военната подготовка
Армията на Китай ускорява военната подготовка

Светът е подложен на дълбоки промени, невиждани от 100 години, предизвести президентът

" Ако Русия успее да реализира задачите си посредством нуклеарни закани, Китай ще извлече поучения от това и може евентуално да насочва сходни закани против Тайван или други прилежащи страни по отношение на териториалните упоритости на Китай ", сподели Ерат.

Докладът беше оповестен, до момента в който в Китай се следят най-широко публикуваните митинги от десетилетия, като стачкуващи осъждат политиката на страната за " нулев COVID ", само че моментът не е обвързван. Конгресът изисква Пентагонът да изготвя отчета всяка година.

Публикуването му също идва единствено две седмици откакто президентът Джо  Си Дзинпин в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, първата им персонална среща, откогато Байдън стана президент през януари 2021 година

По време на съвсем тричасовата им сесия Байдън възрази непосредствено против " насилствените и все по-агресивни дейности " на Китай по отношение на Тайван , само че също по този начин сподели, че Съединени американски щати не търсят спор с комунистическата власт.

Въпреки това Китай счита Тайван за " алена линия ", сподели министърът на защитата Уей Фенге пред американския министър на защитата Лойд Остин в Камбоджа предходната седмица, съгласно изказване, предоставено от китайското министерство на защитата.

" Тайван е на Китай. Тайван и разрешаването на тайванския въпрос е персонално дело на Китай , в което никоя външна мощ няма право да се намесва ", сподели китайският министър на защитата, съгласно изказването на министерството.

Пекин се зарече да сложи под собствен надзор самоуправляващия се остров Тайван, в случай че е належащо и със мощ. Си постави срок на армията си до 2027 година да развие военния потенциал , с цел да си върне самоуправляващата се островна народна власт, която Комунистическата партия твърди, че е своя територия.
 Тайван няма да прави компромис със суверенитета си
Тайван няма да прави компромис със суверенитета си

Тайванският народ твърдо ще пази демократичния и свободен метод на живот

" Ако бъде осъществена, тази цел за 2027 година може да даде на (Народната освободителна армия) качества да бъде по-надежден боен инструмент за Китайската комунистическа партия, който да употребява, до момента в който преследва обединяването на Тайван ", установи Пентагонът в своя отчет от 2022 година

Съединени американски щати отделиха милиарди долари в оръжия за Тайван , с цел да построи отбраната си и да му оказват помощ да отблъсне всяка евентуална офанзива.

Висшият чиновник на защитата сподели, че Министерството на защитата не вижда непосредствена опасност от навлизане в Тайван , вместо това открива нова норма на нараснало заплашване. В отговор на визитата на ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайван през август, Китай също стартира по-чести и нападателни военни дейности, които тестват въздушното пространство и бреговата линия на Тайван.

Китай също реализира тревожни триумфи  в построяването на качества, които " ослепяват и заглушават врага ", в това число унищожаване на връзки и спътници за ранно предизвестие , разширение на потреблението на изкуствен интелект и усилване на напъните им в кибервойната, се споделя в отчета.

Пентагонът в неотдавна оповестената си тактика за национална защита съобщи, че Китай остава най-голямото предизвикателство за сигурността на Съединените щати и че опасността от Пекин ще дефинира по какъв начин американската войска ще бъде оборудвана и завършена за бъдещето.
 Искри сред Съединени американски щати и Китай поради американски боен транспортен съд в Южнокитайско море
Искри сред Съединени американски щати и Китай поради американски боен транспортен съд в Южнокитайско море

Пекин упреква Вашингтон в гонене на надмощие в морската навигация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР