Китай разкритикува британският външен министър Дейвид Камерън и други чуждестранни

...
Китай разкритикува британският външен министър Дейвид Камерън и други чуждестранни
Коментари Харесай

Великобритания и САЩ разкритикуваха закона за сигурността в Хонконг

Китай разкритикува английският външен министър Дейвид Камерън и други задгранични политици за " очерняне " на идния закон за сигурността в Хонконг. Това оповестиха източници на Reuters.

Припомняме, че законът, прочут като Член 23 , беше формиран по-рано тази година. Той обгръща закононарушенията като измяна, кражба на държавни секрети, шпионаж, бойкот, безредици и " външни намеси ", в това число от задгранични държавни управления.

От Министерството на външните работи на Хонконг са излезли със изказване, че това е " злонамерено очерняне и офанзива над човешките права, свободи и върховенството на закона в Хонконг ". Те оповестиха своето " мощно неодобрение и здрава съпротива " против английския външен министър и против други политици, които са отправяли така наречен " безотговорни мнения " за приемането на Член 23.

Изявлението идва след мненията на Камерън през вчерашния ден, когато Англия изрази своите опасения за властта в Хонконг.

" Беглите препратки към " външни сили " и към нови офанзиви от страна на " външно вмешателство " заплашват законната и законна дипломатическа и консулска активност, предпазена от Виенската спогодба за консулските връзки ", твърди Камерън.

От Държавния департамент на Съединени американски щати също излязоха с изказване, че наблюдават от близко постановлението и неговите последствия върху американските жители, вложения и компании, които работят в Хонконг.

" Ние сме изключително обезпокоени от предлагането на хонконгските управляващи за приемане на едни обширни и бегли избрания на " държавни секрети " и " външни намеси ". Това може да се употребява за елиминирането на различия под боязън от арест и задържане ", сподели Матю Милър, представител на Департамента. " Обезпокоени сме, че хонконгските управляващи ще приложат Член 23 извънтериториално, като част от продължителните им дейности на транснационална принуда , която има за цел да сплаши и ограничи свободата на словото на жителите и поданици на Съединени американски щати. "

Периодът на публично разискване на препоръчаното разпореждане завърши предходната седмица. Гражданската законодателна власт, ръководена от пропекински законодатели, се чака скоро да утвърди проектозаконите.

Днес Бюрото по сигурност на Хонконг разгласи, че 13 147 оферти са били получени по време на запитването, посред рецензия, че законът ще задълбочи ограничението на свободата на финансовия център. Сред тях 12 969, или 98.4% от предложенията " оказват поддръжка и вършат позитивни мнения ". Възразителите са били 93, или 0.71%, като повече от 10 участия са били от " задгранични организации против Китай или укриващи се лица. "

" Гореспоменатият резултат демонстрира, че законодателните оферти са спечелили поддръжката на болшинството в общността ", обявиха от Бюрото.

Тази седмица китайските законодатели също, като разшириха обсега на определенията за поверителна информация в рубрика " служебни секрети ".

Според него нарушавания като подривна активност и секрети съглашения с непознати сили подлежат на наказване, което може да доближи доживотна присъда. Законодателството беше формирано след всеобщи продемократични митинги във финансовия център.

Според Бюрото по сигурност над 290 души са били задържани за хипотетични закононарушения против националната сигурност. Сред тях 174 лица и 5 компании са получили обвинявания, в това число
 С нови закони Хонконг стяга хватката против дисидентите
С нови закони Хонконг стяга хватката против дисидентите

Лий сподели, че свободите на града ще бъдат предпазени и законите ще дават отговор на интернационалните стандарти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР