Китай пусна Кодекс за поведение на частните компании, които инвестират

...
Китай пусна Кодекс за поведение на частните компании, които инвестират
Коментари Харесай

Китай с кодекс за поведение на компании, инвестиращи в чужбина

Китай пусна Кодекс за държание на частните компании, които влагат в чужбина, защото Пекин се стреми да предотврати рискови придобивания. Държавните медии оповестиха през днешния ден, че се работи по основаването на черен лист на нарушителите, осведоми БГНЕС.

Предложението на най-голямата организация за икономическо обмисляне в страната наподобява е най-новата стъпка в държавната акция за попречване на прекалено разширение на китайските компании с неблагоразумни покупко-продажби в чужбина, които биха могли да застрашат финансовата непоклатимост в страната.

Публикуваните от Националната комисия за развиване и промени (NDRC) насоки съдържат няколко твърди и бързи правила, в действителност общ брой от препоръки за работа зад граница.

Това включва оставане в границите на финансовите ограничавания и главните пълномощия на компанията, отбягване на финансиране на действия с високи заеми, ценене на локалните закони и традиции и митнически правила и придържане към обществено и екологично виновни интервенции.

Държавният вестник „ Чайна дейли " заяви във вторник, че сходен код за държавните предприятия също е в деяние, както и черен лист на нарушителите.

Изданието цитира неназован чиновник на NDRC, който съобщи, че насоките и черния лист " ще се трансфорат в съществени политически принадлежности за ограничение на капиталовите опасности ".

Кодексът ще добави насоките, издадени през август, които плануват правила, ограничаващи вложенията в промишлености като имущество, спорт и развлечения, се споделя в известието.

Китай предприе нападателни стъпки през миналата година, с цел да спре потока от вложения в чужбина, които породиха опасения от приключване на капитали.

По-специално управляващите гледат към огромни частни китайски компании като Wanda, Fosun, HNA и Anbang, които привлякоха върху себе си вниманието заради опасенията, че са натрупали рискови равнища на задлъжняване с десетки милиарди долари по от време на време изглеждащи единствено видимо атрактивни задгранични вложения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР