Китай пуска в употреба инхалаторна ваксина срещу коронавирус, съобщава Асошиейтед

...
Китай пуска в употреба инхалаторна ваксина срещу коронавирус, съобщава Асошиейтед
Коментари Харесай

Китай пусна първата в света вдишваща се ваксина срещу COVID-19

Китай пуска в приложимост инхалаторна ваксина против ковид, оповестява " Асошиейтед прес ".

Това е първата сходна ваксина в света.

От през днешния ден използването на препарата стартира в Шанхай. Ваксината се приема през устата и се предлага гратис като бустерна доза на към този момент имунизирани лица.

Идеята е, че имунизациите, които не се инжектират, могат да убедят хората, избягващи игли, да се имунизират. Инхалаторната ваксина може да подкрепи и имунизацията в бедните страни, защото е по-лесна за използване.

Китай желае повече хора да си слагат бустер, преди страната да облекчи строгите Коронавирус ограничения. Ограниченията забавят стопанската система и към този момент не са в синхрон с останалия свят.

На публикувано видео се виждат хора в публичен здравен център, които слагат къса дюза от транспарантна бяла чаша в устата си. Придружаващ текст показва, че след постепенно инхалиране всеки човек би трябвало да задържи дъха си за пет секунди. Цялата процедура лишава 20 секунди.

" Все едно пиеш чаша чай с мляко. При поемане се усеща сладостен усет ", споделя гражданин на Шанхай.
 Градове в Китай стягат ограниченията против COVID-19
Градове в Китай стягат ограниченията против COVID-19

Милиони хора са в локдаун

Според специалисти ваксина, призната през устата, би могла да спре вируса, преди той да се популяризира в останалата част от дихателната система . Това въздържане обаче зависи от размера на капките - по-големите биха защитили елементи от устата и гърлото, до момента в който дребни капчици биха се разнесли в тялото, изясни индийският имунолог доктор Винета Бал.

Китайските регулатори утвърдиха имунизацията за приложимост като бустерна доза през септември. Тя е разработка на китайската биофармацевтична компания Cansino Biologics Inc. и съставлява аерозолна версия на еднодозовата аденовирусна ваксина на същата компания, която употребява относително безопасен вирус на простуда.

Компанията твърди, че инхалаторната ваксина е минала клинични проби в Китай, Унгария, Пакистан, Малайзия, Аржентина и Мексико.

Регулаторните органи в Индия утвърдиха назална ваксина, която към момента не е в приложимост. Препаратът, създаден в Съединени американски щати и лицензиран от индийската компания Bharat Biotech, се впръсква в носа.

По данни на Световната здравна организация десетина назални ваксини са подложени на изпитвания в целия свят.
 Шанхай тества всеобщо за COVID-19
Шанхай тества всеобщо за COVID-19

Девет от кварталите на града и някои по-малки региони ще се подложат на проби в интервала 19-21 юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР