Китай провежда цялостна оценка на въздействието на инвестиционните ограничения на

...
Китай провежда цялостна оценка на въздействието на инвестиционните ограничения на
Коментари Харесай

Китай провежда цялостна оценка на въздействието на инвестиционните ограничения на САЩ и ще предприеме ответни мерки

Китай организира цялостна оценка на въздействието на капиталовите ограничавания на Съединени американски щати върху своя високотехнологичен бранш и ще предприеме съответни ограничения според от резултата, съобщи говорителката на Министерството на търговията Шу Дзюетин на конференция в четвъртък.

Министерството е провело неотдавна диалози с китайски високотехнологични компании, с цел да се запознае с действителното влияние на изпълнителната заповед на президента Джо Байдън от 9 август, забраняваща нови американски вложения в основни софтуерни браншове в Китай като полупроводници и друга микроелектроника, квантови изчислителни системи и изкуствен интелект.

На 10 август Министерството на търговията уточни в изказване на уеб страницата си, че ходът на Съединени американски щати нарушава съществено правилата на пазарната стопанска система и лоялната конкуренция и ще се отрази на бизнес интервенциите и вземането на решения, в допълнение към увреждането на интернационалните търговски правила и нарушаването на световната индустрия и веригите за доставки. „ Надяваме се, че Съединени американски щати могат да съблюдават разпоредбите на пазарната стопанска система и правилата на честната конкуренция и да се въздържат от целеустремено възпрепятстване на световния стопански и търговски продан и съдействие посредством слагане на бариери пред възобновяване “, се отбелязва в изказването.

По думите на Шу Дзюетин, обвиняванията към Китай от американски чиновници не почиват на никакви действителни учредения. „ Същността на икономическото и комерсиално съдействие сред Китай и Съединени американски щати е взаимната полза, и ние приветстваме компании от всички страни, в това число американски, да се развиват в страната и се стремим да сътвори пазарно насочена, учредена на закона и интернационализирана бизнес среда за всички. Придобиването на технологии и права върху интелектуална благосъстоятелност посредством сливания и придобивания сред предприятия е естествен акт на комерсиално съдействие. Китай постоянно се опълчва на насилствения трансфер на технологии, да не приказваме за наложително придобиване, с цел да помогне на китайските предприятия да заменят американските компании “, сподели още говорителката.

„ Същевременно Пекин е мощно смутен, че Съединени американски щати принуждава компании да продават активи и да трансферират технологии в страната, което е характерен насилствен трансфер на технологии. Съединени американски щати би трябвало да третират китайските предприятия почтено и заслужено и да им дават равни условия в комерсиалното и капиталово съдействие “, означи Шу Дзюетин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР