Китай продължава стриктната си до удивителни размери политика за изкореняване

...
Китай продължава стриктната си до удивителни размери политика за изкореняване
Коментари Харесай

Заради 4 случая на COVID-19 Ухан карантинира 1 млн. души

Китай продължава прецизната си до удивителни размери политика за премахване на ковид. Метрополисът Ухан, откъдето се счита, че потегли пандемията, сложи под карантина регион с съвсем 1 милион души население поради четири случая на COVID-19, освен това безсимптомни, заяви Си Ен Ен.

Властите в Цзянся, където живеят над 970 000 души, оповестиха през вчерашния ден, че постановат тридневна карантина. Местата за развлечение - питейни заведения, кина, интернет кафета, както и дребните клиники и аграрни пазари са затворени. Забранено е да се върви на ресторант и да се провеждат събития с наличие на доста хора - от персонални тържества, до представления и конференции. Затварят се религиозните обекти, както и всички туристически забележителности и центрове за образование.

Спрян е и градският превоз, а на жителите е предложено да не напущат региона, в случай че не е безусловно неотложно.

Допълнително в региона са разпознати четири високорискови квартала, където на хората е неразрешено да излизат от домовете си. Други четири квартала са избрани като междинен риск, заради което хората не могат да напущат комплекса, в който живеят.

Целите са ясни - да се понижи до най-малко потокът от хора, с цел да се понижи и рискът от заразяване, изясняват управляващите.

Четирите асимптоматични случая, отговорни за всичко това, са открити късно във вторник. Два от тях са открити при регулярно тестване, до момента в който другите двама са техни контактни.

На този декор Европа претърпява новата вълна при съвсем цялостно неявяване на ограничения. Австрия дори подхваща стъпки от понеделник, 1 август да отстрани при избрани условия карантината за инфектирани, които не демонстрират признаци. Възможно е и в България да се стигне скоро до понижаване на карантината при случаи на COVID-19, като основният здравен контрольор счита, че срокът може да се понижи на седем или дори на пет дни.

Още за решението на Австрия и коментара на Кунчев:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР