Китай призова във външното министерство посланикът на САЩ в Пекин

...
Китай призова във външното министерство посланикът на САЩ в Пекин
Коментари Харесай

Китай повика посланика на САЩ във външно министерство заради Хонконг

Китай прикани във външното министерство посланикът на Съединени американски щати в Пекин Тери Бранстад, с цел да му съобщи възраженията си против взетото предходната сряда решение на Конгреса на Съединени американски щати за Хонконг, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Заместник министърът Чжън Цзегуан е изразил "категоричен митинг " против признатата от конгресмените резолюция за "правата на индивида и демокрацията в Хонконг ", която заплашва да анулира специфичния стопански статут, който Вашингтон дава на някогашната английска колония. Съединени американски щати "ще понесат всички последици ", е предизвестил Чжън, като е изискал от администрацията на президента Доналд Тръмп да блокира текста. Според Пекин той съставлява "намеса във вътрешните работи на Китай " и "е в поддръжка на незаконно и принудително държание на антикитайски сили, които основават проблеми в Хонконг ".

Конгресът на Съединени американски щати одобри законопроект в поддръжка на Хонконг

Резолюцията на конгресмените не разрешава и продажбата на сълзотворен газ, гумени патрони и други средства, които хонконгската полиция може да употребява против протестиращите.

Текстът, признат от конгресмените предходната седмица, към момента не е подписан от Тръмп. Президентът на Съединени американски щати не е декларирал ясно дали възнамерява да го направи. Той сподели предходната седмица, че поддържа жителите на Хонконг, само че поддържа и своя "приятел ", китайския президент Си Цзинпин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР