Китай предложи помощ на Тайван след силното земетресение, което разтърси

...
Китай предложи помощ на Тайван след силното земетресение, което разтърси
Коментари Харесай

Вижте кадри от момента на труса в Тайван, жертвите растат

Китай предложи помощ на Тайван след мощното земетресение, което раздруса през днешния ден острова, осведоми ДПА.

По данни на тайванската Централна метеорологична администрация (ЦМА) земетресението с магнитуд 7,2 е станало в 7:58 ч. на дълбочина 15,5 км. Епицентърът е бил на към 25 км югоизточно от Хуалиен в Източен Тайван, заяви ЦМА.

Още фотоси от бедствието

Земетресението е предизвикало необятно публикувани тежки повреди на здания и е ранило към момента незнаен брой хора на острова, който има повече от 23 милиона поданици.

Китай и Япония предложиха помощ на острова

Въпреки китайските искания за острова, който от десетилетия е оповестил самостоятелност, Пекин предложи помощ. Говорителката на Бюрото по въпросите на Тайван Чжу Фънлян съобщи, че управляващите в Пекин са мощно обезпокоени от обстановката. Китай следи обстановката и е подготвен да предложи помощ при бедствия, сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Снимка: TVBS via AP/БТА

Премиерът на Япония Фумио Кишида заяви в формалния си профил, че неговата страна е подготвена да даде всякаква нужна помощ на Тайван след мощното земетресение, съобщи Ройтерс.

Икономиката също е разтърсена от бедствието. Загубите на производителя на чипове Ти Ес Ем Си (TSMC) от земетресението в Тайван ще доближат към 60 млн. $ , заяви тайванският вестник " Гуншан шибао ", представен от ТАСС.

Това са последствия от обстоятелството, че работният ден в оборудванията на компанията поради земния трус продължи към 6 часа и като цяло резултатът е стеснен, показва изданието, цитирайки представител на компанията.

Снимка: TVBS via AP/БТА

По-рано бе обявено, че по време на земетресението Ти Ес Ем Си е евакуирала личния състав от индустриалните и строителни площадки. Служителите ще се върнат по работните си места след инспекция на сигурността на пространствата и оборудването.

Снимка: TVBS via AP/БТА

Снимка: БТА/Taiwan’s National Fire Agency via AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР