Китай предложи нови разпоредби, целящи да ограничат мощта на най-големите

...
Китай предложи нови разпоредби, целящи да ограничат мощта на най-големите
Коментари Харесай

Китай ограничава интернет гигантите си - имат твърде голямо влияние

Китай предложи нови разпореждания, целящи да лимитират мощта на най-големите интернет компании . Регламентите допускат възходящо безпокойствие в Пекин с възходящото въздействие на цифровите платформи , оповестява БиБиСи.

Новите правила могат да обиден локални софтуерни колоси като Alibaba, Ant Group и Tencent , както и платформата за доставка на храна Meituan.

Този ход идва, до момента в който Европейски Съюз и Съединени американски щати също се стремят да лимитират силата на интернет колосите .

Китайските софтуерни акции внезапно се намалиха, откакто препоръчаните разпореждания бяха оповестени във вторник.

Проектът от 22 страници от Държавната администрация за контролиране на пазара (SAMR) ще бъде първият опит за установяване на антиконкурентно държание за софтуерния бранш .

Новите правила ще се опитат да спрат фирмите да споделят чувствителни потребителски данни , обединявайки се, за да изтласкат по-малки съперници и да продават на загуба, с цел да отстраняват съперниците . Те също по този начин ще стопират платформите, принуждаващи бизнеса към извънредни договорености, в което Alibaba е упрекнат от търговци и съперници.

Регламентите ще се насочат и против фирмите, които третират клиентите по друг метод в ъз основа на техните данни и привички за харчене . SAMR търси прегледи и противоположна връзка от обществеността по отношение на антитръстовите насоки до края на месеца.

Alibaba и JD.com преобладават на онлайн пазара на дребно в Китай , като дружно съставляват към три четвърти от китайската електронна търговия . Към септември Alibaba се похвали с 881 милиона дейни мобилни консуматори месечно - повече от половината от популацията на Китай.

Пекин настрана изрази опасения по отношение на свързаната с Alibaba компания Ant Group , която изтегли старта си на фондовия пазар предходната седмица, откакто регулаторите показаха опасения по отношение на възходящата мощност на онлайн кредиторите и по какъв начин те могат да повлияят на по-широката финансова система.

Предлагането на пазара на акции трябваше да бъде най-голямото в света. Ant има към 1,3 милиарда консуматори , най-много в Китай, където ръководи Alipay, преобладаващата система за цифрови разплащания в страната.

Tencent, който има конкурентна платежна система и е най-голямата компания за игри в света, също може да влезе в полезрението.

Ако китайските управляващи се тормозят от избухливия напредък на някои интернет платформи, то те не са сами .

Европейският съюз разгласи антимонополни обвинявания против Amazon , в корист с пазарната си мощност в Германия и Франция. Междувременно американските управляващи подхващат дейности против господството на Гугъл като интернет търсачка.

Американското министерство на правораздаването дефинира софтуерния колос като монополния Цербер на интернет . Това е най-големият антитръстов иск в Съединени американски щати след делото против Microsoft в края на 90-те години.
 Американското държавно управление завежда антитръстов иск против Гугъл Обновена
Американското държавно управление завежда антитръстов иск против Гугъл

Компанията е нарушил закона, употребявайки пазарната си мощност против конкуренти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР