Китай постави под карантина още около 3 милиона души в

...
Китай постави под карантина още около 3 милиона души в
Коментари Харесай

Китай карантинира 3 милиона души с една заповед

Китай сложи под карантина още към 3 милиона души в североизточната част на страната след поява на нови случаи на заразяване с COVID-19 от търговски представител, който бил в контакт с хора от третата възраст, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Китайските управляващи значително овладяха епидемията от пролетта на 2020 година с карантини, ограничение на идващи от чужбина пасажери, следене на напредванията и всеобщи проби. Появата на стотици новозаразени през последните седмици, въпреки и надалеч под равнищата в Европа и Съединени американски щати, провокира мощен отговор с карантини и всеобщи акции за наложителни проби.

Днес китайското здравно министерство заяви за нови 109 инфектирани, като близо една трета от тях са в граничещата със Северна Корея провинция Цзилин. Поради това локалните управляващи карантинираха още 3 милиона души в два града на тази провинция. Така към този момент над 19 милиона души в Североизточен Китай са под карантина. В някои случаи човек може да излиза от вкъщи си единствено един път на три дни, с цел да напазарува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР