Китай подкрепи Русия по украинския въпрос, съобщава FAZ. След това

...
Китай подкрепи Русия по украинския въпрос, съобщава FAZ. След това
Коментари Харесай

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Как в Китай прославят Путин

Китай поддържа Русия по украинския въпрос, оповестява FAZ. След това Пекин посъветва жителите си в Украйна да скриват обстоятелството, че са китайци. Проруската позиция на КНР може да накара украинците да станат нападателни към елементарните хора от Китай.

В мощно цензурирания китайски интернет могат да се намерят единствено проруски изказвания. Някои консуматори даже популяризират президента Путин. Тези, които мислят друго, постоянно са забанени.

Този уикенд, в квартала на посолството в Пекин, музикална група предизвикателно изсвири „ Катюша “, ария с толкоз родолюбив заряд, че даже даде импровизирано име на съветските ракетни артилерийски системи. И в Китай тази ария се трансформира в въплъщение на другарството с Русия. Подобен жест на взаимност измежду музикантите не беше единственият. По времето на руско-украинската покруса китайският интернет беше цялостен с проруски послания.

Най-големи възхищения събира президентът Владимир Путин, който някои тук назовават „ Путин Велики “. Китайският превод на речта му, в който той афишира началото на специфична интервенция в Украйна, събра над милиард гледания и над 2,3 милиона лайкове.

Най-популярният коментар на тази тирада е: " Путин, не е нужно да ни обяснявате нищо друго. Позицията на Китай е моята позиция. " Друг консуматор написа, че тази „ страхотна тирада “ го е докоснала надълбоко. Но споменаванията и мненията за речта на украинския президент Владимир Зеленски по адрес на популацията на Русия са съвсем невъзможни в китайските обществени мрежи.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР