Китай отрече да е правил анални тестове за новия коронавирус

...
Китай отрече да е правил анални тестове за новия коронавирус
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Китай отрече да е правил анални тестове за коронавирус на US дипломати

Китай отхвърли да е правил анални проби за новия ковид на американски дипломати, съобщи Франс прес.

Азиатският колос, който значително е премахнал епидемията на своя територия, от началото на годината стартира да вкарва ректални проби, считани за по-надеждни от обичайните способи за взимане на проби от носната лигавица или от гърлото, защото новият ковид се задържа по-дълго в храносмилателната система, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според американските медии " Вайс " и " Вашингтон пост " работещи в Китай чиновници на Държавния департамент се оплакали, че " по простъпка " им били направени анални проби за COVID-19, макар че би трябвало да са освободени от тях.

На въпрос на конференция представителят на китайското външно министерство отхвърли тази информация.

" Китай в никакъв случай не е претендирал от американски дипломати да се подлагат на предоставяне на анални проби ", увери представителят, който е привикнал да го питат по-скоро за съперничеството сред Съединени американски щати и Китай в стратегически области или в правата на индивида.

Вземането на ректални проби влезе в приложимост при неотдавнашно лимитирано повишаване на броя на инфектираните в Пекин. То се употребява и при идващи от чужбина пасажери, които са поставяни под карантина при идването си в Китай.

Дипломат от трета страна съобщи за Агенция Франс Прес, че отказал да му създадат подобен тест при връщането му в Китай и китайските чиновници не настояли.

Очаква се нормалните способи за взимане на проби да останат по-масово употребявани, защото аналният тест " е по-непрактичен ", споделили представени в пресата китайски публични представители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР