Китай отново налага драконовски ограничения, за да спре поредната пандемична

...
Китай отново налага драконовски ограничения, за да спре поредната пандемична
Коментари Харесай

Китай отново налага драконовски ограничения, за да спре поредната пандемична вълна

Китай още веднъж постанова драконовски ограничавания, с цел да спре следващата пандемична вълна от COVID-19

Здравните управляващи оповестиха, че са разкрили хипотетичен нов подтип на разновидността " Омикрон " в региона на Шанхай.

Преподавателят в университета " Джаотонг " Димитър Владиков съобщи пред bTV, че не може да се прибере назад в Шанхай, тъй като градът е изцяло блокиран.

" Магазините са затворени. Вратите на блоковете са запечатани. Има защита, която следи никой да не излиза на открито и дронове, които летят да видят има ли хора на открито. Положението е съществено ", споделя Владиков.

Към момента в 25-милионния град са открити 2641 инфектирани, а 66 хиляди са асимптоматични. " Хората са подложени на всеобщо тестване на разнообразни пунктове в града, опашките са километрични. Мои другари споделят, че за 10 дни са проверявани по 5 - 6 пъти ", споделя Владиков.

Преподавателят се намира в град Ханджоу, където са открити 11 случая на ковид и незабавно цялото население е трябвало да се тества.

" В непосредственост до Шанхай се строи изолатор на 16 дка повърхност. Там ще се изолират новозаразените, с цел да се наблюдава по какъв начин протича този вирус – дали е обособен вариант или подвид ", споделя Владиков.

" Всеки тук се надява това да е началото на края ", споделя той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР