Китай отхвърли предположението, че ще разговаря със САЩ и Русия

...
Китай отхвърли предположението, че ще разговаря със САЩ и Русия
Коментари Харесай

Китай се обърна срещу САЩ и Русия

Китай отхвърли догатката, че ще беседва със Съединени американски щати и Русия за ново съглашение за редуциране на нуклеарните оръжия, като съобщи, че няма да взе участие в никакви тристранни договаряния по нуклеарно разоръжаване, съобщи "Ройтерс ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че в петък е разискал с съветския си сътрудник Владимир Путин опцията за ново съглашение, в което вероятно да бъде включен и Китай, с цел да обхване водещите три международни нуклеарни сили.

Говорителят на китайско външно министерство Гън Шуан съобщи, че нуклеарните сили на страната му са "на най-ниското ниво " в целите на националната сигурност и че не може да се съпоставят с тези на Съединени американски щати и Русия. "Китай е срещу това други страни да се изричат несвоевременно за Китай по въпроса за контрола над въоръженията и няма да взе участие в никакви тристранни договаряния по съглашение за нуклеарно разоръжаване ", съобщи Гън в отговор на въпрос за изявлението на Тръмп.

Китай постоянно е призовавал за цялостна възбрана и изцяло заличаване на нуклеарните оръжия, добави той. Пекин счита, че страните с най-големите нуклеарни арсенали носят особена отговорност за нуклеарното разоръжаване и би трябвало да продължат да редуцират нуклеарните си оръжия по проверим и необратим метод, създавайки условия и други страни да вземат участие, съобщи представителят на китайското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР