Китай отчете още 31 смъртни случая от епидемията от новия

...
Китай отчете още 31 смъртни случая от епидемията от новия
Коментари Харесай

Броят на жертвите на коронавируса в Китай подмина 3000

Китай регистрира още 31 смъртни случая от епидемията от новия ковид, като общият брой умряли в страната доближи 3012. Броят на новите инфекции леко се усилва, оповестява БГНЕС.

Повечето от смъртните случаи - 2 305 - и случаи са регистрирани в Ухан, който от края на януари е в невиждана изолираност, дружно с останалата част на Хубей. Но наподобява, че карантината и другите ограничавания за пътешестване в цялата страна дават резултат, като формалните данни демонстрират като цяло непрекъснат спад на новите случаи през последните седмици.

Националната здравна комисия също регистрира 139 нови случая в четвъртък, малко повече по отношение на 119 предходния ден, повишавайки общия брой на доказаните инфекции до 80 409. Само пет от новите случаи са били отвън Хубей.

Сега Китай вече се тормози от вноса на случаи от чужбина, защото вирусът откакто се зароди в Ухан, се популяризира в към 80 страни, заразявайки повече от 10 000 и убивайки повече от 200 в чужбина.

Лекарите в инфекциозната болница " Дитан " в Пекин за пръв път в света записаха проваляне на нервната система, провокирано от новия ковид. 56-годишен болен мъж е бил диагностициран с енцефалит, предава в същото време ТАСС. От здравното институция оповестили, че на 25 февруари са изписали пациент, който е бил оздравял по едно и също време от пневмония и енцефалит, провокирани от новия ковид SARS-CoV-2. Лечението е било извършено от завеждащия отделението по интензивна терапия на болничното заведение " Дитан " Лю Цзин. Лекарят обърна внимание на обстоятелството, че болният е бил с разстройство на съзнанието и че към този момент би трябвало да се вземе поради способността на ковид да поразява и нервната система.

Експертите от Хонконг са стигнали до единомислещо мнение, че заразяването на домашно куче с COVID-19 в Хонконг най-вероятно е случай на предаване на вируса от човек на животно, съгласно уеб страницата на държавното управление на Хонконг, представен от РИА Новости и Агенция Фокус. В края на февруари станало известно, че кучето на пациент, възпален с нов ковид, е сложено под карантина в Хонконг, откакто пробата за COVID-19 разкри признаци на зараза в тялото на животното. В този случай домашният любим нямаше признаци на болестта, обаче кучето беше сложено под карантина.

" Представител на Министерството на земеделието, рибарството и опазването на природата съобщи през днешния ден (4 март), че тестванията на кучето за COVID-19 са били слабоположителни няколко пъти, което значи ниско равнище на вирусна зараза. Експерти от Хонконгския университет единомислещо се съгласиха, че резултатите от теста свидетелстват, че кучето има ниско равнище на зараза с вируса и това най-вероятно е случай на предаване на вируса от човек на животно “, се споделя в изказването.

Съобщава се, че сега кучето няма никакви признаци на болестта, обвързвано със COVID-19, животното е сложено под карантина в пристанището на Хонконг, домашният любим ще бъде върнат на притежателя единствено откакто тестванията му са негативни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР