Китай наложи санкции на девет физически и четири юридически лица

...
Китай наложи санкции на девет физически и четири юридически лица
Коментари Харесай

Въпросът за уйгурите разпали санкционна война между Китай и Великобритания

Китай наложи наказания на девет физически и четири юридически лица в Обединеното кралство в отговор на сходна стъпка, подхваната по-рано тази седмица от Лондон. Китайската страна упреква глобените английски жители и организации в " зловредно разпространение на неистини и дезинформация ", заяви Ройтерс.
Още по тематиката
В понеделник Англия наложи наказания на четирима висши китайски чиновници и едно държавно юридическо лице, което дава отговор за сигурността в региона Синцзян, поради " систематични нарушавания " по отношение на мюсюлманите уйгури и други малцинства, последвайки сходни наказания против Пекин, наложени от Съединени американски щати, Канада и Европейски Съюз.

Решението на Англия да наложи наказания " въз основата на нищо друго с изключение на неистини и дезинформация, нарушава интернационалното право и съществени правила на интернационалните връзки, жестоко се намесва във вътрешните работи на Китай и съществено подкопава китайско-британските двустранните връзки ", написа вестник " Глобал таймс ", представен от ДПА. Китайското външно министерство е извикало английския дипломат, с цел да изрази изострен митинг и наказание.

" Глобал таймс " цитира имената на деветимата британци, глобени от Пекин, измежду които депутатите Иън Дънкан-Смит и Том Тугендхат, ръководител на Комисията по външните работи в Народното събрание. Четирите юрдически лица са Комисията за правата на индивида на Консервативната партия, Група за проучвания на Китай (China Research Group), учредена от депутати консерватори, самостоятелен арбитражен съд, основан в Лондон за следствие на хипотетичните нарушавания на човешките права, осъществени от китайските управляващи по отношение на уйгурите (Uyghur Tribunal) и лондонска адвокатска адвокатска фирма (Essex Court Chambers).

От през днешния ден назованите лица и членовете на техните фамилии имат възбрана за влизане в Китай, Хонконг и Макао. Тяхната благосъстоятелност в Китай се замразява и се не разрешава на китайски жители и институции да поддържат бизнес връзки с тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР